El Ministeri de Sanitat ja ha sortit a puntualitzar les declaracions que ha fet aquest mateix dijous la titular d'aquesta cartera, Carolina Darias, sobre que la quarta dosi de la vacuna contra la covid serà per a tota la població. El govern espanyol ha puntualitzat aquesta informació i ha assegurat que encara "no hi ha data determinada" per a l'administració d'aquesta dosi del fàrmac contra el coronavirus en la població general; i ha assenyalat que els primers a rebre aquesta dosi seran els majors de 80 anys. Però "en algun moment es posarà a tothom", asseguren fonts de Sanitat a l'agència Europa Press. Així doncs, "no hi ha hagut més novetats" respecte a les decisions preses la setmana passada i que, per tant, "no hi ha hagut grans canvis respecte al que s'havia decidit".

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha afirmat amb rotunditat aquest dijous en una entrevista a La Sexta que "hi haurà quarta dosi per a tota la població", ja que "així ho ha decidit ja la Comissió de Salut Pública". Però la realitat és que el govern espanyol pretén començar primer a vacunar els majors de 80 anys i després "anar baixant de grup d'edat a mesura que vagi evolucionant la situació", és a dir, com s'ha realitzat en les anteriors tres rondes de vacunació. "Ara el que falta decidir és quan", ha apuntat la ministra. Darias ha expressat que "probablement una data que es pugui estudiar com a possible sigui entorn de la tardor". "També perquè estem esperant per a aquestes dates l'arribada de noves vacunes adaptades a variants, com així està als contractes que hem firmat el govern espanyol a través de la Unió Europea amb les companyies farmacèutiques," ha reblat en l'entrevista de La Sexta.

Des de gener, aquesta quarta dosi ja s'està administrant a persones immunodeprimides, cinc mesos després de rebre l'anterior vacuna. La setmana passada la Comissió de Salut Pública va recomanar l'administració de la segona dosi de record en la població més vulnerable, persones internes de residències i persones majors de 80 anys. En aquell moment, en cap cas, el ministeri no va parlar que s'aprovés per a tota la població. Ara bé, sobre la idoneïtat o no d'estendre aquesta segona dosi de record a tota la població ha quedat en l'aire davant dels dubtes de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Al maig, l'OMS es mostrava partidària de donar la quarta dosi, de moment, únicament a persones amb la immunitat debilitada i grans. Es pot recordar que almenys a Catalunya, per exemple, hi ha ciutadans que no s'han pogut vacunar tantes vegades com la resta de la població pel fet d'haver passat la malaltia.