L'últim repte de moda ha creuat l'Atlàntic i ja ha arribat a casa nostra. Els Mossos d'Esquadra alerten del perill del #BirdBoxChallenge, una prova que consisteix en intentar realitzar les activitats quotidianes a cegues.

Aquest desafiament s'ha popularitzat gràcies a l'estrena de la pel·lícula Bird Box a Netflix. El film -que ha aconseguit superar les 45 milions de reproduccions en només una setmana- està protagonitzat per l'actriu Sanda Bullock i narra les peripècies d'una mare i els seus dos fills per sobreviure en un món assolat per espècie de malaltia suïcida que es contagia a través de la vista. Per tal de no caure malalts, els protagonistes han de sortir al carrer amb els ulls embenats.

Utilitzant l'argument de la pel·lícula, moltes persones s'han volgut posar a la pell de Bullock i han compartit a les xarxes socials diferents situacions del dia a dia a les que s'han enfrontat amb una bena als ulls. Els Mossos han avisat a través de Twitter dels perills d'aquesta pràctica i han fet una crida als usuaris a pensar-s'ho dues vegades abans d'acceptar el repte i a "actuar amb responsabilitat".

La plataforma Netflix ja es va pronunciar al respecte el passat 2 de gener. A través de Twitter, l'empresa demanava als usuaris que "no es fessin mal" amb el #BirdBoxChallenge i que l'únic desig dels protagonistes de la pel·lícula pel 2019 és que "ningú acabi ferit a l'hospital" per aquest repte.