Les obres del corredor mediterrani obligaran a suspendre totalment la circulació de les línies R4 i R8 entre Castellbisbal i Martorell durant tres dies. Concretament, el trànsit ferroviari es tallarà entre les 22.00 hores d'aquest dijous 9 de març i les 5.00 hores del dilluns 13. En un comunicat, Renfe i Adif han explicat que aquests treballs seran un pas més per a la implantació de l'ample estàndard en el municipi del Vallès Occidental, amb la posada en servei de quatre nous desviaments mixtos i l'enllaç de la via actualment en servei del ramal de Costablanca amb la nova via 2 de Castellbisbal. Per garantir la mobilitat dels passatgers, Renfe ha informat que habilitarà un servei alternatiu per carretera durant aquests tres dies.

Aquest nou tram permetrà enllaçar en ample estàndard la infraestructura entre el Nus de Castellbisbal i la frontera amb els trajectes entre el Nus de Vila-seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, que està en procés de construcció. També cap al País Valencià i cap a la frontera francesa, territoris per on passarà el corredor mediterrani. Pel que fa al servei alternatiu de Renfe, s'oferirà enter les estacions d'El Papiol, Molins de Rei i Martorell de l'R4, i entre Rubí i Martorell de l'R8 durant l'horari que es tallarà la circulació dels trens. 

Adif, a través d'un comunicat conjunt amb Renfe, ha informat que els treballs permetran habilitar la nova via 2 de l'estació de Castellbisbal per ser la via de pas i alliberar la capçalera sud de l'estació per continuar els treballs previstos d'adaptació de les instal·lacions en aquest àmbit. La següent fase s'allargarà fins a l'agost, quan es preveu posar en marxa la capçalera nord de l'estació de Martorell, la capçalera sud de Castellbisbal i la posada en servei de la via 1 de Castellbisbal.

Retards a l'R16 pel corredor mediterrani

Les obres del corredor mediterrani ja estan causant retards en altres línies de Rodalies. Concretament, des del passat diumenge, l'R16 pateix retards d'entre quatre i cinc minuts més de l'habitual. Aquesta línia, que circula entre Barcelona i Tortosa, s'ha vist afectada pels treballs, així com els trens de llarga distància, Euromed, Intercity i Talgo, que també pateixen retards de cinc minuts. A partir del 20 de març i fins al 26 d'abril, tots aquells trens amb recorregut València-Vinaròs-Tortosa acabaran a Ulldecona, des d'on es farà transbord en carretera fins a Tortosa. Durant el mateix període, també està previst que dos trens de la línia Ulldecona-Tortosa es facin per carretera.

Sense trens a La Granada

D'altra banda, els trens de la línia R4 de Rodalies no paren a l'estació de La Granada (Barcelona) des d'aquest dilluns 6 de març i fins al 21 de maig, també per les obres del corredor mediterrani a Catalunya. Renfe ha establert un servei complementari per carretera entre la Granada i Vilafranca del Penedès (Barcelona) durant tot el període "per minimitzar l'afectació i assegurar la mobilitat dels viatgers".