En la Loteria de Nadal 2022, s'aplicarà el reintegrament de l'import jugat a tots els dècims que acabin amb la xifra 0. Aquesta xifra no és casual: és el número amb què acaba el Gordo de la Loteria de Nadal 2022, el número complet del qual és el 05490.  A més, obtindran un premi de 100 euros cada desè amb les següents terminacions: 90, 74 i 50. Són les dues darreres xifres dels tres premis més importants de la Loteria de Nadal 2022: el Gordo (05490), segon premi (04074) i el tercer premi (45250). Pots utilitzar el comprovador de l'enllaç d'avall o bé consultar la llista oficial de números premiats de la Lotería de Nadal 2022 (en format PDF).

🔎 Comprovar Loteria Nadal 2022: consulta els números premiats del sorteig
 

Tens un dècim que acaba a 0? Llavors se't tornaran els 20 euros invertits. Pot semblar poc, però sempre tens l'opció de prendre-ho com un senyal, una oportunitat per provar sort en un altre lloc. I si aprofites aquests 20 euros per comprar dos bitllets de la Grossa de Nadal 2022 (o Grossa de Cap d'Any)? També pots comprar un dècim de la Loteria del Nen 2023, que aquest any reparteix 700 milions d'euros. També pots invertir aquests 20 euros i fins i tot regalar-los a tall d'improvisat regal de Nadal.

Quan i com cobrar el reintegrament i les terminacions de la Loteria de Nadal 2022

Vols com més aviat millor els teus 20 euros del reintegrament del Sorteig de la Loteria de Nadal 2022 o els 100 euros d'una terminació? Pots anar a cobrar-los la mateixa tarda de dijous del 22 de desembre, una vegada s'hagi publicat la llista oficial amb els premis. En el cas on el 22 de desembre cau en dia festiu, has d'esperar al següent dia laboral. No triguis gaire a anar a reclamar el teu premi: tens fins a 3 mesos a partir del dia del sorteig per anar a buscar-los. Tingues en compte a més que el reintegrament és acumulable amb altres premis secundaris o connectats als més grans. Per exemple, si t'ha tocat una menudalla, que són 100 euros per dècim, i a més t'ha tocat el reintegrament, que són 20 euros, tingues en compte que ambdós premis no són excloents: obtindràs 120 euros. Quant a com cobrar el reintegrament, pots anar a una administració de loteria.

💸 Quants diners es queda Hisenda de la Loteria de Nadal 2022?
 

Curiositats inesperades del reintegrament de la Loteria de Nadal

El reintegrament, en ser possiblement el menor de tots els premis possibles del Sorteig de la Loteria de Nadal, és el gran ignorat de tots els 22 de desembre. Li farem un petit homenatge repassant alguns dels seus detalls més curiosos. Per exemple, saps quin és el reintegrament que més vegades es repeteix en la Loteria de Nadal? Sense comptar el Sorteig d'aquest any, el número en qüestió és el 5. Ha protagonitzat el reintegrament en 32 ocasions, i, per tant, en 32 edicions la grossa de Nadal ha acabat en 4. Hi ha un empat al segon lloc: comparteixen aquest lloc el número 4 i el número 6, amb 27 ocasions cada un. En canvi, el número que menys vegades ha estat el reintegrament és l'1 (sol en 8 ocasions), després va el 2 (tretze ocasions) i finalment el 9 (16 ocasions).

📄 Números premiats de la Loteria de Nadal 2022: Llista actualitzada amb els números que han sortit
 

Seguim amb les curiositats. Segur que ja saps que en la Loteria de Nadal només hi ha un reintegrament, i aquest es troba monopolitzat pel Gordo. Ara bé, sabies que en altres loteries hi ha més d'un reintegrament? Per exemple, en el Sorteig de la Loteria del Nen, es concedeix un reintegrament per cada dècim la xifra final del qual coincideixi amb el primer premi, però a més hi ha dos reintegraments addicionals per a bitllets que acabin amb el mateix número de les dues extraccions especials que tenen lloc al final del sorteig. Quant al Sorteig de Loteria Nacional dels dijous i els dissabtes, existeixen altres reintegraments per a bitllets els finals dels quals coincideixin amb algunes de les tres extraccions especials d'una sola xifra. El reintegrament és més popular fora de la Loteria de Nadal!