La crida dels Comitès de Defensa de República (CDR) animant a cremar fotografies de Felip VI la nit de Sant Joan ha sorgit efecte. Les fogueres de diversos indrets de Catalunya han socarrimat imatges dels borbons per mostrar el seu rebuig a la repressió actual. Amb el hastag #BorbonsCremant, internautes d'arrèu del país han penjat les seves accions a la xarxa.

El CDR de Les Franqueses han col·locat una fotografia de Felip VI en un cuet que ha acabat esclantant al cel.

A d'altres indrets com el barri del Poble Sec de Barcelona o Perafita, al Lluçanès

En altres poblacions no només han cremat Felip VI sinó que també han aprofitat per llençar a la foguera els culpables de la situació actual, el jutge Pablo Llarena i l'expresident del govern Mariano Rajoy.

Crema la falla reial de Cappont 

A la ciutat de Lleida una de les fogueres més peculiars que ha cremat aquesta revetlla de Sant Joan és una falla reivindicativa contra la repressió que s'ha construït amb dibuixos i pintures creats per quinze artistes ponentins i entre els quals hi havia una reproducció irònica de Felip VI com el rei dels Bastos.

Es tracta de la foguera que cada any organitza el Col·lectiu Cultural de Cappont, però aquesta vegada amb un sentit especial. S’han posat d'acord amb l'ANC, Òmnium i el Comitè de Defensa de la República del barri per cremar al foc obres que denuncien la repressió i també el masclisme.

Divina Drudis, Carme Busom, Rafa Borlansa, Jordi Prenafeta, Oriol Arumí, Enric Burgués, Sandoval, Ramon Torralba, Teresa Alsina, Magda Balsells, Anna Escur, Esther Comenge, Mònica Pla, Serrat Pons i Jordi Calvís han estat els artistes ponentins que han proposat amb les seves obres "cremar les injustícies i repressió", segons asseguren els organitzadors.