El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga aquest 23 de setembre pel canvi climàtic. El sindicat estudiantil insta als alumnes de tot l'Estat a sortir als carrers per denunciar la inacció davant del canvi climàtic. Totes les mobilitzacions donaran el tret de sortida a les 12 hores. En el cas de Catalunya, hi haurà manifestació a Barcelona, on el sindicat planejar que la manifestació surti de la plaça Universitat i fins a plaça Sant Jaume, i una altra manifestació a Tarragona, on el recorregut serà des de la plaça Imperial Tàrraco fins als serveis territorials d'Educació, segons ha informat l'organització. Tanmateix, podrien acabar optant per fer una concentració si el context ho requerís. 

📚 Vaga d'estudiants convocada per al 23 de setembre contra el canvi climàtic

Recorregut de la manifestació a Barcelona per la vaga del 23 de setembre pel canvi climàtic

"El capitalisme mata el planeta. Hem de respondre ja!", aquest és el lema que el Sindicat ha triat per encapçalar la mobilització del pròxim divendres. Des de l'entitat assenyalen clarament als efectes de les indústries, especialment les energètiques, d'estar darrere de gran part de les emissions que estan duent al clima del planeta al límit. "La destrucció sistemàtica del medi ambient té responsables clars: 20 empreses de combustibles fòssils generen un terç de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a escala mundial, i 100 multinacionals emeten el 80% del CO₂", afirma l'organització en la seva convocatòria. Ja fa anys que d'aquesta organització convoca anualment manifestacions per la lluita contra el canvi climàtic. 

Des del Sindicat es rebutgen les polítiques de "capitalisme verd" que acaben beneficiant aquestes empreses. "Només acabant amb el caos que genera el capitalisme i aplicant polítiques socials realistes, que han de passar per la nacionalització de la banca i les grans multinacionals de l'energia sota el control democràtic de la població, l'activitat productiva es podrà planificar de manera respectuosa amb el medi ambient", sentencien en la seva convocatòria.

Manifestacions per la vaga del 23 de setembre més enllà de Barcelona i Tarragona

La convocatòria d'aquesta vaga no es limita només a Catalunya. Sindicat d'Estudiants ha fet una convocatòria a tot l'Estat espanyols. Totes les manifestacions comparteixen l'hora de sortida, les 12 hores. Els llocs on es convoca són els següents. 

  • Andalusia: Plaça de la Constitución (Màlaga), Plaça Nueva (Sevilla) i Plaça San Juan de Dios (Cadis)
  • Astúries: Plaça de l'Escandalera i Plaça del Parchís
  • Comunitat Valenciana: Facultat d'Història (València) i Esplanada (Alacant)
  • Galícia: Plaça del Rei (Vigo)
  • Madrid: Congrés dels Diputats
  • País Basc: Ajuntament (Bilbao), Parc Alderdi Eder (Sant Sebastià) i Plaça de la Verge Blanca (Vitòria)