Un vagó de tren de mercaderies ha descarrilat a Sant Boi i ha impactat contra un tren ple de passatgers. El conductor ha quedat fulminat, dues persones han quedat ferides i 83 persones han resultat afectades. Les causes encara s'estan investigant, de fet, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha desplaçat un comboi per investigar l'accident. El president espanyol Pedro Sánchez ha trucat per telèfon el president  Pere Aragonès per traslladar-li el seu dol, col·laboració i solidaritat després de l'accident a Sant Boi. "Acabo de parlar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de l'accident a Sant Boi de Llobregat. Li he transmès el nostre pesar i la màxima col·laboració i solidaritat del govern espanyol. Tot el nostre suport, ha dit. El vicepresident, Jordi Puigneró, s'ha desplaçat al lloc dels fets des d'on ha anunciat que Mossos i diverses autoritats "analitzaran que ha passat" i que "ja s'està treballant pel restabliment del servei".

FGC accident - Guillem Ramos
FGC accident - Guillem Ramos

La presidenta de FGC, Marta sobirà, també ha atès als mitjans de comunicació i ha declarat que les persones afectades han estat evacuades i desplaçades. El tercer vagó del tren de mercaderies s'ha precipitat sobre el tren de transport públic en una corba que hi ha a la sortida de l'estació de Sant Boi en direcció Barcelona.Puigneró ha assegurat que els trens "anaven a molt baixa velocitat" i, per tant, s'haurà d'esclarir els fets. El president Pere Aragonès ha lamentat la mort del maquinista en l'accident: "En nom del Govern, vull transmetre el condol i tot el suport a la seva família". També ha assegurat que segueix de prop l'evolució de "l'important nombre de ferits". El president espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut mostrar també preocupació per les notícies: "El meu més sentit condol a la família del maquinista mort en el descarrilament. Tot el meu suport i el desig d'una ràpida recuperació dels nombrosos ferits en l'accident".

La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, també s'ha pronunciat sobre el fatídic accident: "Una terrible notícia que deixa aquest accident. Tot l'afecte i la solidaritat amb la família i acompanyants del maquinista que ha perdut la vida". La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat estar "consternada" pel descarrilament: "El meu sincer condol als familiars, amics i companys de la víctima. Desitjo una ràpida recuperació als ferits en l'accident". El líder dels socialistes de Catalunya, Salvador Illa, està preocupat per les notícies: "El meu sentit condol als familiars de la víctima. Desitjo una recuperació ràpida a totes les persones ferides en aquest tràgic accident". La portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Rodriguez, també ha dit la seva: "Segueixo amb atenció les últimes notícies del xoc entre dos trens en Sant Boi. Tot el meu afecte als familiars del maquinista mort en l'accident i el meu desig d'una ràpida recuperació als ferits".

"El servei de trens funciona des de Pl. Espanya fins a Cornellà Riera i des de Colònia Güell fins a Igualada i Manresa a causa d'un descarrilament d'un tren de mercaderies a l'estació de Sant Boi", explica Ferrocarrils de la Generalitat en una piulada. Actualment, hi ha 14 unitats terrestres, dos psicòlegs, dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques, 10 unitats dels Bombers de la Generalitat i 12 patrulles dels Mossos d'Esquadra. Fins al lloc dels fets, també s'ha desplaçat el Vicepresident del Govern de Catalunya, Jordi Puigneró. Protecció Civil manté activat el Ferrocat, que és el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril.