Pilar Rahola s'ha pronunciat públicament després que s'hagi donat a conèixer el seu acomiadament de La Vanguardia. Després que aquesta tarda la notícia hagi saltat als mitjans de comunicació, la periodista ha volgut donar la seva versió dels fets en un tuit, en el qual atribueix la decisió a motius "ideològics i polítics".

"Sí. La Vanguardia no publicarà més articles meus. Sí. És per motius ideològics i polítics. No. No he acceptat les peticions de canviar els meus plantejaments, ni suavitzar-los. No. No és el primer intent de fer-me fora. Sí. La decisió ve de dalt de tot i més enllà", ha escrit a Twitter.

 

 

TUIT PILAR RAHOLA RESPUESTA VANGUARDIA

La periodista col·laborava de manera ininterrompuda amb el rotatiu des de 2007 i a partir de 2009 va passar a ocupar de manera diària la segona pàgina d'opinió després de la mort de Baltasar Porcel el 2009. Segons ha pogut confirmar l'EnBlau, l'acomiadament s'ha materialitzat mitjançant un correu electrònic de l'empresa editora.

No és l'únic nom relacionat amb el sobiranisme que ha caigut de les pàgines de La Vanguardia en els darrers anys. Firmes de renom com Albert Sánchez Piñol, els periodistes Jordi Barbeta i Jordi Graupera, el sociòleg Salvador Cardús, l'economista Xavier Sala-i-Martin i el filòsof Xavier Antich, l'han precedit.

Es dona la circumstància que tots ells van tenir un paper actiu en el llançament de La Vanguardia en català, del qual ara es compleixen deu anys, i van participar en la gira de presentació del projecte que el diari va organitzar per les principals capitals de Catalunya.

 

 

Imatge principal, Pilar Rahola / Sergi Alcázar