Ràtzia de la policia espanyola aquest matí de dissabte al Solsonès. Segons ha denunciat Alerta Solidària i han confirmat fonts de la policia a ElNacional.cat, aquest matí, i sota la batuta de la Brigada d’Informació de la Policia Nacional, s’han detingut com a mínim quatre persones a la zona de la comarca del Solsonès acusats de voler boicotejar el pas de la Vuelta 2023 per Catalunya. La policia no ha volgut donar més detalls de l’operatiu tot i que no descarta que es puguin fer més arrestats durant les pròximes hores.

Detinguts acusats de voler boicotejar la Vuelta

Durant el matí d’aquest dissabte agents de paisà i uniformats s’han presentat a casa dels quatre detinguts i després han estat traslladats a Barcelona, on està previst que siguin interrogats pels investigadors a l’espera de saber si finalment acaben passant a disposició del jutjat de guàrdia o no i, també i sobretot, aclarir de quins càrrecs estan acusats. Oficialment, la policia confirma que havien fet amenaces a la Vuelta, però no han volgut aclarir què pretenien i tampoc quin era el nivell de preparació d’aquesta acció que, presumptament, s’estava organitzant contra la Vuelta a España en el seu pas per Catalunya.

Alerta Solidària, organització propera a l’esquerra independentista, ha assegurat que els arrestats formen part d’aquest col·lectiu i que els han detingut preventivament per evitar un boicot en el pas de la Vuelta per Catalunya. Fonts no oficials de la policia espanyola vinculen els arrestats als CDR. Des de CDR Catalunya, en una piulada a X, antic Twitter, han qualificat les detencions “pròpies del franquisme”.

La Vuelta arrenca a Barcelona

Cal recordar que aquesta competició arrenca aquest dissabte a Barcelona amb una contrarellotge per equips. Diumenge l’etapa va de Mataró a Barcelona i serà dilluns, quan la tercera etapa que sortirà de Súria, al Solsonès, enfilarà cap Andorra. Feia més de 50 anys que aquesta prova, de nivell mundial, no arrencava a Barcelona de manera oficial. S'allargarà durant dues setmanes i després de passar per Catalunya i Andorra -on hi entrarà i sortirà, per tornar a Tarragona- seguirà també al País Valencià i en altres indrets de l'Estat espanyol.