El professor Axel Schöenberger, llatinista i romanista alemany, ha iniciat una petició en diversos idiomes per a l'autodeterminació pacífica de Catalunya. L'asssociació Súmate ha recalcat, a través d'un tuit, que si la petició arriba a 500.000 firmes, el govern alemany haurà de moure fitxa. 

"Catalunya és la major nació europea sense estat propi. Els catalans són conscients, amb orgull, d’una història de més de mil anys", així comença el text adjunt amb la petició del Dr.Shöenberger. "Al segle XXI, no s’ha de permetre que l’exèrcit espanyol sigui posat en marxa contre el poble català que desitja aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal", segueix. Fa una crida als europeus de tots els països i nacions perquè facin tot el possible per resoldre el conflicte entre el govern central espanyol i Catalunya, de manera pacífica aquesta vegada.

"Catalunya pertany incondicionalment a Europa. La Unió Europea i tots els països europeus han d’expressar clarament que qualsevol ús de la força militar en el conflicte actual seria inacceptable i que, si de fet nasqués un nou estat català, seria tan benvingut a la Unió Europea com ho va ser, fins ara, la regió de Catalunya amb la seva metròpoli Barcelona i com continuarà sent també Espanya", acaba així el text recalcant la importància, segons el professor, de signar aquesta petició a fi d'obtenir grans canvis.