L'imam Abdeslam E. J. ha estat processat per un jutjat de Barcelona per una presumpta agressió sexual a un menor d'edat, al qual hauria arribat a penetrar analment, segons la interlocutòria a la qual ha tingut accés El Periódico. L'imputat hauria comès aquest delicte quan exercia una tasca religiosa a la mesquita Hamza, al carrer d'Almerara Alta de Barcelona.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 16 de la capital catalana, Jaime Conejo Heredia, planteja en la interlocutòria de processament que "de les actuacions practicades es desprenen indicis raonables" per suposar que el 30 d'abril del 2017, després d'haver intentat penetrar analment a un menor de 13 anys, el va agafar violentament per la clavícula i va aconseguir el seu propòsit. L'acusació pública detalla que aquesta acció hauria pogut haver-se repetit després, aprofitant que el menor acudia al centre religiós per estudiar l'Alcorà. El 13 de juliol, la víctima va explicar als seus pares els fets.

Després d'explicar els fets, el jove es va sotmetre a una revisió forense, en la qual no es va detectar cap lesió a la regió genital i anal, però sí un hematoma oval a l'esquena i als testicles. Segons la interlocutòria, també consten seqüeles psicofísiques en el menor, al tenir dificultats per expressar els seus sentiments i dificultats de concentració.

El jutge explica que els fets podrien englobar-se en un presumpte delicte d'agressió sexual contra un menor d'edat, a causa dels indicis que la víctima hauria sigut violada. La pena a la qual s'enfronta l'imam anirien entre sis i 12 anys de presó. El magistrat també acorda que l'acusat presti una fiança civil de 3.000 euros per cobrir una eventual indemnització a la víctima.

L'advocat de l'imam, Álvaro Machado, ha explicat a El Periódico que "és un cas complex per l'escenari íntim dels fets denunciats". No obstant això, el lletrat ha assegurat que el seu representat "apel·la a la seva innocència, que serà defensada amb les proves existents". Machado està a l'espera que el fiscal presenti el seu escrit d'acusació. El cas està a l'Audiència de Barcelona des del mes de febrer.