La princesa d'Astúries, Elionor de Borbó i Ortiz, assolirà la majoria d'edat aquest dimarts, entrant en una nova fase de la seva vida com a heretera del tron. El primer pas serà jurar la Constitució, en un acte que se celebrarà el mateix dia que fa els 18 anys, aquest 31 d'octubre, on es comprometrà a exercir "fidelment les seves funcions, guardar i fer guardar la Constitució i les lleis i respectar els drets de tots els ciutadans i comunitats autònomes". Com tots els joves, complir 18 anys implica moltes novetats, sent el moment on passes a ser considerat un adult per llei. En el cas de la princesa d'Astúries, també serà així, encara que amb certes limitacions. Què podrà fer i que no a partir d'ara Elionor?

👑 Així serà la jura de la Constitució de la princesa Elionor: absències i tots els detalls

🔴 Jura de la Constitució de la Princesa Elionor, DIRECTE | Última hora dels actes 
 

Elionor complirà 18 anys aquest dimarts, dia que també jurarà la Constitució. Això, provocarà que l'heretera del tron deixi d'estar jurídicament sota la tutela de la família i hagi d'assumir altres deures i obligacions. Fins ara les seves responsabilitats s'han centrat a respectar la casa reial, però ara haurà d'anar un pas més enllà, segons informa El Periódico de España. En aquesta línia, el rei fins i tot podrà delegar a Elionor certs actes institucionals.

La princesa Elionor compleix 18 anys: què podrà fer i que no a partir d'ara?

La princesa d'Astúries assolirà la majoria d'edat i, com tots els joves que tenen 18 anys, ja podrà accedir a recintes com discoteques. Si bé Elionor podrà anar-hi, Lecturas apunta que haurà de recórrer a festes privades, com ho va fer el seu pare, per evitar fotografies externes i qualsevol imatge que pugui posar en risc de la casa reial. I quan decideixi sortir, sigui per anar a l'altra punta del món o al costat de la residència reial, sempre haurà d'avisar la Zarzuela i es desplaçarà acompanyada d'escoltes.

La mateixa revista també assenyala que a pesar de tenir 18 anys, la princesa no podrà fer ús de les xarxes socials de manera activa perquè el seu paper com a membre de la família reial li "prohibeix" tenir un perfil personal públic. Tot i això, Elionor pot tenir un compte privat per estar al dia de totes les novetats que circulen per les xarxes. Pel que fa als seus estudis, Lecturas recorda que de moment no podrà anar a la universitat perquè encara ha d'acabar la formació militar que ja ha iniciat. Aquesta s'allargarà fins als pròxims 3 anys i, quan acabi l'etapa, haurà de formar-se en política, dret, economia i relacions institucionals, de la mateixa manera que ho fan la resta de prínceps i princeses hereteres.