Amb l'aixecament de l'estat d'alarma, ja no hi ha restriccions en la mobilitat entre comunitats autònomes i molts ciutadans tenen ganes de viatjar, encara que sigui sense sortir del país. Les Illes Balears són cada any un dels destins més demandats pel turisme interior, a l'alça aquest estiu per la irrupció del coronavirus.

La sorpresa per a molts viatgers ha arribat quan han buscat vols de Barcelona a Menorca i s'han trobat uns preus desmesurats. En alguns casos, els vols d'anada i tornada amb Vueling per aquest juliol arriben a multiplicar gairebé per sis el que solien valer un estiu normal.

Diversos usuaris han compartit a les xarxes captures dels preus que s'han trobat per volar entre finals de juny i principis de juliol. Un vol d'anada Barcelona-Menorca el primer dissabte de juliol: 450€. Anada i tornada aquest cap de setmana: 740€.

Segons els preus consultats per aquest diari a la web de Vueling, anar a Menorca del 10 al 12 de juliol pot arribar a costar entre 500 i 900€, segons l'horari escollit. El preu contrasta amb el que costa volar els mateixos dies a Mallorca (164-300€) o a Eivissa (190-400€), xifres superiors a l'habitual, però lluny del cas de l'aeroport de Maó.

Més enllà de Barcelona, també hi ha queixes per part de residents a altres comunitats. Un resident a Màlaga ha criticat a les xarxes que tres vols bàsics per anar i tornar de Menorca costin 2.885,88€.

Els preus baixen si es combinen vols amb diverses companyies, com Ryanair o Air Europa, o si es busquen en dates a partir de la segona quinzena de juliol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat