Un pres s'ha enfilat aquest matí a la teulada de la Model per fugir presumptament, motiu pel qual s'ha hagut d'habilitar un dispositiu de Mossos d'Esquadra que ha envoltant el perímetre per fer-lo baixar, segons han confirmat els Mossos a El Nacional. A les 7 de la tarda, el pres seguia a la teulada parlant amb negociadors.

Fonts de Justícia han explicat a aquest mitjà que el pres és un home d'origen dominicà de 21 anys, casat, amb una filla i un nadó en camí. "No demana res en concret", asseguren aquestes fonts, que també han subratllat que ell venia del Centre Penitenciari de Ponent, on estava intern perquè "acumula bastantes penes", però diuen que era aquí perquè dilluns havia d'anar a declarar. La seva queixa és que se sent "maltractat per la justícia", que li imputa diversos delictes de robatori.

Pres model roberto lázaro

Segons alguns curiosos de la zona, l'home s'hauria enfilat sobre les 11 del matí a la teulada de la presó, que cada vegada ha atret més veïns del barri i gent que passava per allà, que s'han interessat pel que estava passant.

Cap a les 11.45, el pres s'ha mogut i els Mossos l'han perdut de vista per un moment. Això ha passat en diverses ocasions al llarg del matí. Després s'ha pogut veure com, amb una corda a la mà, baixava de la cúpula cap a una altra banda de la teulada. 

Minuts més tard s'ha pogut veure com l'home buscava una sortida de la teulada, alguna cosa semblant a una xemeneia o algun conducte per on pogués canviar la seva ubicació.

Prop de les 13 hores, l'home ha començat a parlar amb una agent. Primer li ha preguntat si va veure la remuntada del Barça, li ha parlat sobre la seva "injusta situació" i ha acabat dient que "juro per la meva nena petita que aquí m'han donat moltes pallisses".

A les 7 de la tarda, vuit hores després d'haver-se enfilat, el pres continuava a la teulada reivindicant que ell no és autor de cap delicte. Segons han informat fonts de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, els negociadors continuen intentant que el pres baixi de les teulades del centre penitenciari.

"Imagina't ara després del meu intent d'escapar-me, me va a caer la del pulpo", ha deixat anar entre somriures de complicitat de tota la gent que era abaix esperant-lo. "A aquest li donarà alguna cosa", se sent entre la veu dels assistents del que ja s'ha convertit, més de dues hores després, en un espectacle. "Com he de tenir fe?", es pregunta ell mentrestant.

Més intents de fugida

Aquest incident se suma a l'intent de fugida que van protagonitzar la nit de divendres passat dos interns del mateix centre penitenciari, que van intentar fugir de la seva cel·la obrint un forat en el sostre amb una barra de ferro.

Aquest intent de fugida va ocórrer cap a les 23.00 hores a la cel·la 419, que està situada a la quarta galeria, que és la més conflictiva, doncs en ella es troben els condemnats multireincidents. Els funcionaris de presons van actuar ràpidament alertats pel soroll i van aconseguir avortar la fugida.