Tres mesos. Aquest és el temps que ha durat Fernando Garea com a director del diari 'El Periódico de España', que va néixer el passat 12 d'octubre i que edita Prensa Ibérica. L'empresa ha anunciat aquest dimarts que prescindeix del periodista i que el rellevarà al capdavant del mitjà la periodista Gemma Robles, fins ara delegada d''El Periódico de Catalunya' a Madrid i també directora adjunta d'aquest diari.

El comunicat de Prensa Ibérica es limita a "agrair la tasca" de Garea, que "ha desenvolupat el llançament del projecte". El primer canvi a la direcció d''El Periódico de España' arriba només tres mesos després del seu llançament i és Gemma Robles qui assumeix les funcions de direcció del mitjà. Robles és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i es va incorporar a 'El Periódico' l'any 2007. Quatre anys després, va passar a ser la delegada de la Direcció a Madrid i, des del setembre de 2019, era directora adjunta del diari català. Abans de treballar a 'El Periódico', també va ser redactora d'economia i política a Onda Cero. També va treballar a l'agència Europa Press.

Garea explica el seu acomiadament a Twitter

Poc després de transcendir el seu cessament com a director del diari, Fernando Garea (Madrid, 1962) ha publicat un fil a Twitter aclarint com s'ha gestat el seu acomiadament. El periodista madrileny ha lamentat no poder haver notificat ell mateix a la redacció, segons ha explicat, la notícia que el grup prescindia dels seus serveis. També ha detallat que el motiu que li han donat és que "el resultat no s'ajusta a l'encàrrec" que li van fer.

TUIT fernando garea epe cesado

TUITS fernando garea epe cesado 2

"Aquesta tarda m'ha comunicat l'editor el meu acomiadament immediat i la fi de la meva etapa com a director. L'argument és que el resultat "no s'ajusta a l'encàrrec fet". Garea segueix dient que "la carta d'acomiadament admet que s'ha complert el 120% dels objectius establerts per l'empresa" i ha indicat que "aquest cap de setmana vam batre el rècord d'audiència al web amb xifres estupendes per només fer tres mesos" que van néixer.

Garea ha defensat el seu treball i ha subratllat que "en menys de tres mesos, crec que havíem aconseguit un nivell d'influència i de presència en altres mitjans amb les nostres notícies i reportatges força notable. Però fins aquí arriba la meva etapa. Tornen a fer-me fora una altra vegada i intentaré passar pàgina demà mateix".

Segons el periodista, el seu cessament ha estat traslladat a la redacció "amb un correu enviat per l'empresa mentre se'm comunicava l'acomiadament". Finalment, Fernando Garea ha escrit que deixa "una redacció meravellosa", on ha treballat "meravellosament" i "aplicant el periodisme que sempre he volgut fer". Tanca Garea el fil anunciant que "des de demà, buscaré treball".

Fitxatge per impulsar el projecte

El periple de Garea a 'El Periódico de España' ha acabat aquest dimarts. Prensa Ibérica, que edita 'El Periódico' i una vintena de capçaleres de diverses províncies, va fitxar el periodista per preparar l'impuls i naixement del nou diari, que va sortir als quioscos de Madrid per primera vegada el 12 d'octubre de 2021. El mitjà també compta amb versió digital. Fernando Garea (Madrid, 1962) va deixar 'El Confidencial' per entomar aquest nou projecte. El periodista havia tornat a 'El Confidencial' el febrer de 2020 després de ser president de l'Agència EFE durant un any i mig.

De la seva trajectòria, també destaca que va formar part de la redacció de 'Diario 16' i també es va integrar als equips fundacionals d''El Mundo' i, més endavant, de 'Público'.

Imatge principal: Fernando Garea, en l'acte de presentació d''El Periódico de España'. Europa Press.