Les principals agències informatives internacionals informen de la manifestació contra el terrorisme i per la convivència a Barcelona destacant el lema "No tinc por", la massiva participació i la composició de la capçalera, formada per "treballadors d'emergència, taxistes, policia i ciutadans comuns que van ajudar immediatament després de l'atac del 17 d'agost al famós bulevard de la Rambla", com diu el despatx de la nord-americana Associated Press (AP).

Cap no s'oblida dels xiulets al Rei i a Rajoy, esclar, encara que només l'agència italiana ANSA els destaca com a tema principal. "En la marxa, definida com a històrica per la premsa espanyola, va participar el rei Felip VI, que a l'inici ha estat xiulat, mentre que el president català, Carles Puigdemont, ha estat aplaudit". Aquest despatx és la base que utilitzen les webs de La Repubblica i del Corriere della Sera, els dos diaris més influents d'Itàlia, per elaborar les seves cròniques de la manifestació, que en aquest cas sí es titulen per les esbroncades al Rei.

Corriere.it

Alguns corresponsals han deixat les seves impressions en els seus comptes de Twitter:

Raphael Minder és el corresponsal de The New York Times.

Koen Greven, corresponsal del diari holandès NRC: "Part del públic va xiular el Rei però TVE va silenciar el so"

Oriol Serra és el corresponsal de TV3 a Alemanya

La BBC va destacar en les seves imatges les pancartes contra el Rei que l'associaven al comerç d'armes. El seu enviat va posar amb una de fons:

BBC

La majoria de mitjans del món utilitzen despatxos d'agència per informar de la marxa de Barcelona. La revista Time, i el canal de televisió ABC, ambdós nord-americans, per exemple, publiquen el despatx d'AP, mentre que el web del canal europeu Euronews opta pel de Reuters.

El diari progre britànic The Guardian, en canvi, edita una crònica pròpia, on reconeix que els intents per no polititzar la marxa van quedar a mitges: "es veien moltes banderes independentistes, encara que també banderes espanyoles, una raresa a Barcelona. També hi havia cartells antigovernamentals i molts amb el lema 'les teves guerres, els nostres morts'". Tanmateix, afegeix, "l'ambient era de calidesa i solidaritat i 'No tinc por' era l'únic eslògan cantat en la marxa. Molts portaven roses vermelles, blanques i grogues, els colors de Barcelona."

El Daily Telegraph, un altre diari britànic, en aquest cas conservador, és més explícit i descriu la manifestació com un xou d'unitat, "encara que després d'aquestes proclames les divisions polítiques estan tornant a emergir amb força".

Associated Press utilitza el lema de la marxa en el seu titular: "Thousands in Barcelona march shouting 'I'm not afraid!'" (Milers marxen a Barcelona clamant 'No tinc por!'"). AP explica que "el lema de la marxa va sorgir d'una reacció cívica espontània a la violència i va ser adoptat pel govern i la classe política espanyola de manera unànime".

"Les autoritats centrals, regionals i locals van intentar transmetre una imatge d'unitat en caminar darrere dels socorristes", segons AP, que com la resta d'agències, destaca el fet que el Rei participés per primera vegada en una manifestació.

El servei nord-americà no oblida informar que "alguns ciutadans van xiular al pas de les autoritats i van alçar cartells amb crítiques al rei per promoure les exportacions militars l'Aràbia Saudita".

France Presse (AFP), la gran agència francesa, elabora un reportatge més detallat. En el seu segon paràgraf destaca unes paraules de Ada Colau en la convocatòria de la manifestació: "Omplim els carrers de pau i llibertat".

Felip VI, segueix AFP, "es trobava diverses files darrere de la pancarta principal, així com el líder del govern conservador espanyol, Mariano Rajoy, i moltes figures polítiques de tots els partits de Madrid i d'altres parts del país".

En un paràgraf de context, explica que la manifestació "marca una treva" en les dissensions entre els governs català i espanyol. "Rajoy, freqüentment acusat de posar gasolina al foc de les dissensions amb Catalunya, havia parlat divendres d''amor' als catalans i a Barcelona. També va elogiar la policia catalana", afegeix més endavant.

El despatx s'acoloreix amb l'atenció a les flors. "Es van repartir roses vermelles, grogues i blanques -els colors de la ciutat- entre els participants, que cantaven 'No tenim por'" en català", explica. Més endavant assenyala que a la primera fila de la marxa figuraven "diverses floristes de les Rambles, tradicionalment celebrades com a personatges emblemàtics de Barcelona."

Reuters fa un resum molt escarit de l'esdeveniment. L'agència britànica és l'única en citar altres manifestacions celebrades en altres ciutats: "A nombroses ciutats espanyoles, inclòs Madrid, hi va haver concentracions i marxes simultànies a les 18 hores sota els lemes 'No tinc por' i 'TotsSomCatalunya'".

També és l'única que recull l'acte final de la marxa. "L'acte va acabar amb la lectura d'un manifest per part de dues dones de Barcelona, l'actriu Rosa María Sardà i la representant de la fundació Ibn Battuta, Míriam Hatibi, que va dir: 'No consentim que el terrorisme ens humiliï ni ens venci'".

El canal France24 publica un reportatge molt viu, amb nombrosos testimonis de manifestants i un bon grapat de notes de color. En explicar el context polític explica que Mariano Rajoy havia preparat la seva presència parlant d'"amor" a Barcelona i que el Rei assistia per primera vegada a una manifestació. No els va servir de res: "Ambdós han estat esbroncats a la seva arribada a la manifestació per separatistes catalans, que rebutgen la monarquia i esperen instaurar una república independent."