Una parella adinerada ha donat tota la seva fortuna, estimada en 200 milions de rupies (gairebé 2,4 milions de dòlars), llançant-la pels carrers d'una ciutat de l'oest de l'Índia, com a part del procés per desprendre's de les coses materials abans de convertir-se en monjos jainistes. L'empresari Bhavesh Bhandari, establert a l'estat occidental de Gujarat, i la seva dona (el nom de la qual no s'ha divulgat), han participat en una cerimònia en la qual han donat totes les seves pertinences i diners a la gent que passava pel seu voltant, com a part del compromís del despreniment material, segons ha informat l'agència de notícies índia PTI.

En un vídeo del moment de la cerimònia es veu la parella, juntament amb un grup de persones, a sobre d'una carrossa decorada, tirant bitllets, roba i bosses amb pertinences a un grup de persones que aixequen les mans per recollir tot el que els cau al damunt. Segons els mitjans locals, la parella segueix així els passos dels seus fills, que un parell d'anys enrere es van desposseir de totes les seves pertinences materials per fer-se en monjos i viure una vida senzilla, vestits amb una peça blanca, sense calçat i fent servir un bol per recollir almoina.

El cas del "rei del plàstic" a l'Índia

No és la primera família adinerada que abandona la seva vida d'abundància per convertir-se a una religió. El 2015, l'empresari Bhanwarlal Doshi, conegut com "el rei del plàstic" a l'Índia, va sorprendre el món quan va decidir donar tot el seu imperi, estimat en 600 milions de rupies (poc més de 7 milions de dòlars) per ser predicador jainista. Dipesh i Pika Shah, un matrimoni multimilionari d'èxit en la comercialització de diamants, també va renunciar a la seva vida de luxes per viure de l'almoina al carrer anys després que el seu fill decidís convertir-se en monjo.

El jainisme és una religió antiga, originària de l'Índia, que practica un estricte codi de no-violència, el qual inclou no fer mal a éssers vius, plantes, animals, ni danyar l'aire o l'aigua, en la recerca del camí cap a la il·luminació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!