Pep Guardiola, exentrenador del Barça, una de les persones públiques compromeses amb el procés d'independència, que s'ha posicionat clarament i que a més ha participat en diversos actes, apareix també a l'atestat de la Guàrdia Civil que ho assenyala tot i tothom per delicte de rebel·lió.

Guardiola va participar l'11 de juny del 2017 en un acte, on va llegir el manifest. L'acte, convocat per l'AMI, l'ANC i Òmnium, "va suposar una mobilització per defensar la via unilateral", diu la Guàrdia Civil a l'informe. Destaca la policia que "el manifest va ser llegit per Josep Guardiola i pretenia mobilitzar tots els partidaris de la independència".

La Guàrdia Civil diu que fins dos dies abans de l'acte, els presidents de l'AMI, Neus Lloveras, l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium, Jordi Cuixart, "mostraven el convenciment que ja no es podia esperar més ni donar més voltes perquè la ciutadania no ho entendria, i van afegir que l'11 de juny esperaven saber la data i la pregunta, com així va ser", conclou l'atestat policial.

guardiola atestat