L’Imad Benhessou, la Laura Solà, la Frida Fernández, la Teresa Velasco, l’Eloi Sabater i la Mireia Raventós tenen una cosa en comú: tots ells han obtingut un 9,9 a una selectivitat, que l'han aprovada el 97% dels alumnes. El Nacional ha pogut parlar amb 3 d’ells i un dels 7 alumnes no ha volgut donar el seu nom.

La Teresa Velasco ha tret una de les 7 millors notes a la selectivitat d’aquest any, concretament un 9,93 als exàmens generals i un 13,83 (sobre 14) a les específiques. De 18 anys i nascuda a Artesa de Segre, ha estudiat el batxillerat tecnològic i té la intenció de cursar el doble grau de matemàtiques i enginyeria industrial. “El resultat és gràcies a una feina de dos anys i durant les últimes setmanes he estat repassant amb exàmens d’altres anys", afirma la Teresa. Tot i la seva feina constant, diu que “no s’esperava aquest resultat”, i que dona les gràcies als seus amics que “sempre m’aixequen en els mals moments”, juntament a la família i a l’Institut Els Planells, que és el centre que l’ha format. “Estic molt contenta”, diu la Teresa, exaltada.

Treball constant

Un altre alumne que ha obtingut un gran resultat a la selectivitat és l’Eloi Sabater, de La Pera (Baix Empordà). L’Eloi ha tret un magnífic 9,9 a la fase comuna, mentre que a les específiques un 13,86. “Vaig sortir de l’examen sabent que trauria una molt bona nota, perquè els resultats del batxillerat ja eren molt bons. No m’esperava estar entre els alumnes que han tret millor nota a tot Catalunya.”, diu l’Eloi, molt content. Ha cursat el batxillerat científic-tecnològic a l’Institut La Bisbal, on els seus resultats ja eren molt bons. Està molt agraït amb els professors, que han aconseguit motivar-me, als meus amics que m’han aguantat i a l’escola de La Pera, on va començar la seva formació.

Eloi Sabeter, entre les millors notes de la selectivitatEloi Sabater, un dels estudiants amb millor nota a les PAU

Agraïments a familiars, amics i professors

La vilafranquina, Mireia Raventós, també ha obtingut un gran resultat a la selectivitat. A la fase general ha tret un magnífic 9,9, mentre que a les específiques un 13,96. Diu que no s’esperava aquest resultat i que està “molt contenta” pel resultat que ha obtingut. “M’he preparat la selectivitat a través de tot segon de batxillerat, i durant les setmanes anteriors he repassat  a través d’exàmens d’altres anys”, diu la Mireia. Ressalta com a “molt complicat” l’examen de matemàtiques. Vol estudiar el grau de Física a la Universitat de Barcelona.

Mireia Raventós millor nota PAU 2021La vilafranquina Mireia Raventós

Imatge principal: Teresa Velasco, una dels 7 alumnes que han tret un 9,9 a la selectivitat