La Direcció General de Trànsit (DGT)  prohibirà que els patinets elèctrics circulin per la vorera i no podran fer-ho a més de 25 quilòmetres per hora. Fonts de Trànsit han informat dels treballs per aprovar una normativa bàsica estatal, que posteriorment podran ampliar els ajuntaments.

La idea de la DGT és que els usuaris d'aquests patinets no necessitin un permís de conducció, en ser catalogats com a vehicle de mobilitat personal amb propulsió elèctrica, però sí que s'hagin de sotmetre a controls d'alcoholèmia i drogues, com els conductors.

Precisament ahir es va saber de la mort, l'estiu passat, d'una dona gran atropellada per un patinet elèctric a Esplugues de Llobregat. La proliferació d'aquests vehicles a la via pública fa necessari que es reguli el seu ús.

El cas de Barcelona

De fet, l'Ajuntament de Barcelona ja va aprovar el maig passat una normativa on regulava l'ús dels patinets elèctrics i les plataformes d'una o dues rodes (hoverboard). Aquests vehicles han de circular sempre pel carril bici, sense superar els 30 km/h. De no existir aquest carril segregat i circulen pel la vorera no poden superar els 10 o 20 km/h, segons indiqui la senyalització.

La proliferació d'aquest vehicles i els darrers incidents registrats ha portat a les autoritats municipals a treballar en una nova ordenança sobre aquest tipus de vehicles més restrictiva, endurint les sancions.