Les protestes dels agricultors de Catalunya, que aquesta setmana van anar fins a Barcelona en unes marxes lentes de tractors, continuen dificultant el trànsit de les carreteres catalanes. Aquest divendres, en una nova jornada de protestes, diferents marxes lentes han provocat retencions, circulació lenta i vies tallades a diferents punts del territori català, sobretot a carreteres en direcció als Pirineus, coincidint amb l'operació sortida del cap de setmana de carnaval. La principal afectació a hores d'ara és a la C-16, a l'altura del túnel del Cadí. Segons informa Trànsit al seu compte de X, la marxa lenta de tractors ha obligat a tallar la C-16 per la boca sud del túnel per regular-ne el flux de cotxes. Recomanen agafar vies alternatives, com la C-17 i l'N-260, per accedir a la Cerdanya.

Una nova tractorada també complica el trànsit entre Tàrrega i Guissona per la C-14, en una convocatòria que s'ha fet a través de WhatsApp i ha sortit de la capital de l'Urgell a primera hora de la tarda per posar de manifest el malestar del sector, aprofitant que hi ha l'operació sortida cap a la muntanya pel cap de setmana de carnaval. Per altra banda, des de Trànsit també han informat que hi ha trànsit intens per marxes lentes de tractors a l'L-310 a Tàrrega-els Plans de Sió, en direcció a Guissona, i també a la C-14 entre Solivella i Tàrrega. A la mateixa C-14, el trànsit també és lent entre Oliola i Ponts i Organyà. Finalment, les marxes lentes de tractors també han provocat retencions a l'Alta Ribagorça.

Els pagesos no han aturat la seva protesta i aquest divendres a la tarda han tret de nou els tractors a les carreteres per continuar amb les seves reclamacions. Conscients que la protesta es pot fer més visible si es fa més molesta, alguns pagesos s'han mobilitzat a carreteres que porten a diversos punts de muntanya. 

A banda d’aquestes protestes a les carreteres, els pagesos han fet accions de pressió al Govern aquest divendres al matí. De fet, un centenar de pagesos amb una trentena de tractors han rebut la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, a Casserres (el Berguedà). Davant de la protesta, la vicepresidenta ha defensat que el Govern fa accions "cada dia" a favor de la pagesia: "Tenim una taula que els inclou i pactem cadascun dels termes en què desenvolupem les nostres polítiques i, òbviament, posem la pagesia al centre". Els pagesos lliuraran un manifest a la vicepresidenta per reclamar "fets i no paraules". El president Pere Aragonès es va reunir dimecres amb els pagesos que es van manifestar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. L’únic compromís que van extreure és una pròxima reunió. Els pagesos ja han advertit que si no veuen avenços mantindran les protestes i continuaran plantant-se amb els tractors a la capital catalana.