La Val d'Aran s'ha sorprès en les últimes setmanes per la presència d'óssos. En aquesta època de l'any és habitual coincidir amb ells per la vall perquè es troben en època de zel i es fan veure més. Malgrat aquest fet, dimarts a la tarda s'ha pogut veure un ós jove corrent per una pista forestal en el terme municipal d'Arties e Garós.

En aquest passat cap de setmana, s'han visualitzat sis exemplars d'óssos a les muntanyes de l'Aran. Aquest fet podria ser motivat per l'època de zel en què les femelles separen els cadells nascuts que un cop arriben als dos anys, se separen de la mare. 

Múltiples atacs

En les últimes setmanes han tingut lloc diversos incidents amb l'ós Goiat, que ha protagonitzat diversos atacs. Mitjançant el localitzador que porta instal·lat, s'ha pogut determinar que l'ós és el causant de la mort d'una quinzena d'ovelles, dues eugues adultes i un poltre.

El Conselh Generau d'Aran, l'organisme politicoadministratiu de la vall, està fent un seguiment de l'ós i s'ha reunit de forma extraordinària aquest matí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat