TV3 és la teva, la meva i, també i sobretot, la de Salvador Alsius. En ple pujolisme i enmig d’un clima social esquitxat per les basses residuals del post-franquisme, ell va ser un dels primers en presentar el telenotícies de la casa i tant és el seu llegat periodístic que encara avui és difícil no imaginar-se’l en color ocre mirant a càmera rere una taula amb vestit jaqueta.

Un any després de retirar-se, acaba de publicar "Com TV3 no hi ha(via) res(Pòrtic), un recull d’experiències, anècdotes i reflexions on explica els encerts i errors del naixement de la cadena catalana i on repassa de quina manera s’ha anat adaptant TV3 a un entorn de canvi constant, obrint el debat sobre com hauria de ser la televisió pública de l’avui. Dimarts que ve, els subscriptors d’El Nacional tindran el privilegi d’escoltar i xerrar amb Alsius en una presentació online exclusiva a les 18.00h de la tarda, on tots els assistents podran dubtar, opinar i preguntar obertament en un espai íntim i de confiança.

Com hauria de ser la televisió pública d’avui en dia?

Les plataformes amb contingut de pagament en streaming han escalat molt amunt i a un temps rècord. Això ha fet que tant la tecnologia com el model televisius hagin hagut d’evolucionar a contrarellotge per anivellar-se.

Alsius parlarà de la televisió pública que volem, dels reptes d’un futur incert liderat pels continguts digitals i de l’amor cap a una casa que, malgrat la competència ferotge, és líder al territori

Igual que els darrers actes literaris, la presentació i posterior xerrada es faran virtualment i començarà a les 18.00h de la tarda. Per apuntar-t’hi has de ser subscriptor/a del Club El Nacional (pots fer-ho aquí si encara no ho ets!) i enviar un correu a club@elnacional.cat per registrar la teva participació.

Forma part d’El Nacional: som més lliures gràcies a tu

Ara més que mai et necessitem per tirant endavant un diari que lluita per explicar sense repressió ni pèls a la llengua el que passa a casa nostra, a casa teva. ElNacional.cat va néixer per fer un periodisme compromès, valent i obert a tothom i per donar veu a totes aquelles sensibilitats polítiques, econòmiques, socials i populars que vetllen pel dret a l’autodeterminació de Catalunya. En poc més de cinc anys hem aconseguit ser el diari digital més llegit del territori i volem continuar creixent amb tu i per tu. Si vols caminar amb nosaltres, pots fer-te subscriptor/a aquí.

 

Salvador Alsius, 46 anys vivint en comuna
Comunes Salvador Alsius, 46 anys vivint en comuna Guillem Maneja Juvanteny