El vaixell Open Arms ha rescatat 52 persones que viatjaven en una embarcació a punt de naufragar al Mediterrani i ha demanat un port segur on desembarcar als migrants. El director de l'ONG Proactiva Open Arms, el badaloní Òscar Camps, ha explicat via Twitter que el vaixell de salvament ha localitzat una embarcació a la deriva en la qual entrava aigua i que havia escorat tant que estava a punt d'enfonsar-se.

A l'embarcació viatjaven 52 persones, entre elles 16 dones i dos nadons. "Ara necessitem un port segur", afirma Camps, que acompanya l'escrit amb una imatge on es veu l'embarcació auxiliada i un equip de l'ONG procedint el seu rescat.

Potseriorment, l'ONG ha informat que la nit d'aquest dijous ha rescatat al mar Mediterrani 69 migrants més que se sumen als 55 gastats del dijous, amb el que espera l'autorització per atracar en un port segur amb 124 persones a bord. El fundador de l'organització, Óscar Camps, va confirmar la informació en les xarxes socials i va dir que les persones auxiliades presenten "signes inequívocs de la violència soferta a Líbia". 

El mes de juny passat, el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms va anunciar que reprenia els rescats d'immigrants al Mediterrani central malgrat la política de ports tancats d'Itàlia.

Després de publicar-se en xarxes socials i mitjans de comunicació la fotografia d'un pare i la seva filla ofegades a Rio Bravo, a la frontera entre els Estats Units i Mèxic, l'activista català va piular: "Aquesta foto m'ha dolgut més que la de n'Aylan (nen kurd). 6 mesos bloquejats. No aguantem més. Portem àncores i ens anem. Abans presos que còmplices. #NiUnaMas".

Les autoritats espanyoles havien impedit a l'Open Arms participar en rescats al Mediterrani, encara que després de cent dies bloquejat al port de Barcelona van permetre que salpés l'abril passat per portar ajut humanitari a l'Egeu, però sense participar en salvaments. Uns mesos després, l'Open Arms ha tornat a salvar la vida de mig centenar de migrants al mar-