Amb el tercer mes de l'any ja ben entrat i el Dia del Pare, que se celebra diumenge 19, a la cantonada, són molts els que es pregunten si a Catalunya hi haurà pont o si serà festa dilluns 20 de març. El dubte sorgeix del fet que el dia de Sant Josep —el mateix 19 de març— caigui en l'últim dia de la setmana, cosa que pot arribar a provocar la confusió sobre si, en aquest cas, s'aplica el trasllat de festivitat i ens trobem amb un d'aquests casos curiosos en què es genera un "dia festiu substituïble". Encara no saps on és festa el 20 de març? Continua llegint si no vols perdre detall.

🗓️ Calendari laboral 2023 a Catalunya: tots els dies festius, ponts i vacances
 

Canvi d'hora març 2023: quan es canvia a l'horari d'estiu?
 

És festa el 20 de març a Catalunya?

Lamentablement, dilluns vinent, 20 de març, no és festa, i la jornada serà tan laborable com la de qualsevol altre dia del calendari d'aquest any. Almenys a Catalunya, on, malgrat se celebri la diada de Sant Josep, que neix del cristianisme —un moment excel·lent per degustar la tradició de la crema catalana— i que a més coincideix amb el Dia del Pare, no és un dia festiu. Així i tot, cal tenir en compte que algunes escoles del país sí que poden haver escollit aquest 20 de març com un dia de lliure disposició, de manera que potser els més petits de casa no tindran l'obligació d'anar a classe, tot i que ni diumenge ni dilluns no estiguin previstos com a dies de festa en territori català.

🌷 Quan comença la primavera 2023: data, hora i tot sobre l'equinocci
 

En quines comunitats autònomes sí que és festa el 20 de març?

La situació de Catalunya s'estén a l'àmplia majoria de comunitats autònomes de l'estat espanyol, on només hi ha una excepció que sí que tindrà festa. La Comunitat de Madrid, on el dia de Sant Josep (19 de març) és festiu de manera habitual, ha optat per traslladar el dia lliure al dilluns 20 de març. Això afectarà la capital, però també la resta de municipis de l'autonomia, la qual cosa significa que si l'empresa en què treballes està situada a Móstoles, Fuenlabrada, Alcorcón, Aranjuez o qualsevol altra ciutat madrilenya, també tindràs un dia de festa. Una dada curiosa és que a la Comunitat Valenciana, on ara mateix s'estan celebrant les famoses falles, això no aplica i els valencians es queden sense dia festiu.

🌕 Calendari lunar març 2023: fases de la Lluna i fenòmens celestials del mes
 

Quins dies festius queden aquest 2023 a Catalunya?

Catalunya no cal preocupar-se, encara que el 20 de març no sigui festa. El calendari laboral de 2023 ve carregat de dies festius i alguns són molt més a prop del que ens pensem. De fet, els primers arribaran poc després que entri l'estació primaveral i la Setmana Santa doni el tret de sortida de l'abril. A continuació, repassem els dies festius que queden aquest 2023 a Catalunya:

 • 7 d'abril, Divendres Sant (divendres)
 • 10 d'abril, Dilluns de Pasqua (dilluns)
 • 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors (dilluns)
 • 24 de juny, Sant Joan (dissabte)
 • 15 d'agost, L'Assumpció (dimarts)
 • 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya (dilluns)
 • 12 d'octubre, El Pilar (dijous)
 • 1 de novembre, Dia de Tots Sants (dimecres)
 • 6 de desembre, Dia de la Constitució (dimecres)
 • 8 de desembre, la Immaculada (divendres)
 • 25 de desembre, Nadal (dilluns)
 • 26 de desembre, Sant Esteve (dimarts)