El sorteig de Loteria de Nadal 2022 reparteix un cop més il·lusió i milions arreu de l'estat, amb un premi que enguany ascendeix als 2.520 milions d'euros en premis com a novetat. Les persones afortunades busquen comprovar el seu dècim i on cobrar la Loteria de Nadal 2022 i el seu premi corresponent, cantat pels nens de Sant Ildefons aquest 22 de desembre, any en què la rifa torna a la normalitat després de la pandèmia causada per la covid. A continuació, t'expliquem on cobrar la Loteria de Nadal 2022 en funció de la quantitat que t'hagi tocat i tots els detalls.


🔎 Comprovar Loteria Nadal 2022: consulta els números premiats del sorteig
 

On cobrar la Loteria de Nadal 2022 segons la quantitat del número premiat: Bizum, transferència o metàl·lic

Segons explica la SELAE, Societat Espanyola de Loteries i Apostes de l'Estat, si els premis són inferiors a 2.000 euros per cada dècim, es pot cobrar només en un dels 10.600 punts de venda de la xarxa comercial de Loteria. El premi es pot cobrar en metàl·lic o a través de Bizum, després que les administracions es posicionessin recentment com als primers comerços físics de l'estat a incorporar aquest sistema mòbil com a mètode de pagament d'apostes i cobrament dels premis menors.

D'altra banda, si el premi iguala o supera els 2.000 euros per dècim, s'ha de cobrar en entitats financeres autoritzades, que recullen en un mapa amb geolocalització al web oficial de Loteries i Apostes de l'Estat. En el cas de dècims adquirits online, però, els premis més grans s'abonen a través d'una transferència bancària al compte vinculat a la persona que va comprar el dècim i un cop es comuniqui el número i el confirmi. Així mateix, els premis menors per als compradors en línia seran transferits al compte de Juego, de la SELAE.

Què s'ha de fer per cobrar la Loteria de Nadal 2022? Quan es pot cobrar el premi?

Encara que sembli obvi, per cobrar la Loteria de Nadal 2022 és imprescindible presentar el dècim o resguard premiat a l'administració o entitat bancària on vulguem rebre els diners. Tot aquest procediment es podrà iniciar la tarda del 22 de desembre de 2022, un cop hagi finalitzat el sorteig, la verificació dels números extrets i es posin en marxa els procediments informàtics per al cobrament dels premis.

Fins quan es pot cobrar la Loteria de Nadal 2022? Caduquen els premis?

La Loteria de Nadal 2022 es pot cobrar durant els quatre mesos després del sorteig d'aquest 22 de desembre 2022, és a dir, fins al 22 de març de 2023, que és el termini marcat per al dret de cobrament dels premis de Loteria de Nadal, segons explica la SELAE.

Es pot cobrar el premi de la Loteria de Nadal amb un dècim trencat o fet malbé?

Si el dècim amb el número premiat o resguard està trencat o fet malbé, la persona afortunada ha d'emplenar el formulari de sol·licitud de pagament de premis, i signar-lo, adjuntant el dècim deteriorat, en una administració. Serà des d'allà on s'enviarà a Loteries i Apostes de l'Estat per poder autenticar-lo.

Com es cobra la Loteria de Nadal amb un dècim compartit? I si m'han robat el número premiat?

Per cobrar un dècim compartit de la Loteria de Nadal s'ha d'identificar tots els participants en les entitats financeres si el premi és superior a 2.000 euros, o punt de cobrament perquè es pugui retirar la quantitat guanyada. D'altra banda, si heu guanyat un premi amb un número premiat i us han robat el dècim, es recomana denunciar davant de les autoritats corresponents per, si fos necessari, personar-se en un jutjat amb la denúncia per engegar el procés judicial necessari per cobrar la Loteria de Nadal 2022.