La vaga dels pagesos catalans està lluny d'acabar-se. Els agricultors van assolir un acord amb la majoria de grups polítics del Parlament el passat dijous per instar el Govern de Pere Aragonès a revisar les restriccions d'aigua al camp, reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d'ajuts pendents. Tanmateix, ja van advertir que mantindrien les mobilitzacions fins que aquestes exigències fossin una realitat. "La lluita no s'acaba, es transforma", van dir, i així serà. Aquest dilluns arrenca una nova setmana de mobilitzacions que inclouran talls de carreteres, tractorades i concentracions en diversos punts del país. 

Marxa lenta al Segrià

Els pagesos de les comarques de Lleida han convocat una marxa lenta de tractors a l'Urgell i talls a diferents carreteres de la comarca del Segrià aquest dilluns 12 de febrer. La marxa lenta es durà a terme a partir de tres quarts de cinc de la tarda a la C-53 amb sortida al municipi d'Anglesola, però el sector no ha concretat on es duran a terme els talls de carretera previstos a les 8 del matí a Alcarràs i Almacelles i una hora més tard a la Portella. Es preveu que els talls tinguin una durada de 12 hores.  

Tractorada a Mercabarna i el Port de Tarragona

Unió de Pagesos ha convocat una tractorada a l'entrada de Mercabarna el dimarts 13 de febrer a les 9 del matí. Per arribar fins a les instal·lacions de Mercabarna s'han organitzat en dues columnes: la concentració al Baix Llobregat sortirà a un quart de nou de la Cooperativa de Sant Boi, i els pagesos procedents d'altres comarques es trobaran a tres quarts de nou a la rotonda de la B-250. Els pagesos de les comarques gironines estan cridats a concentrar-se a l'N-2 a l'altura d'Orriols i de Santa Llogaia d'Àlguema, prop de Figueres.

Pel mateix dimarts també s'ha convocat una concentració a l'entrada del Port de Tarragona a les 10 del matí a la qual estan convocats els pagesos de Lleida, de les Terres d'Ebre, del Priorat i de les comarques de Tarragona. Per arribar-hi, doncs, s'han organitzat diverses columnes. Els tractors sortiran des de Lleida, les Borges Blanques i Tàrrega a dos quarts de vuit del matí. A les Terres d'Ebre matinaran encara més; sortiran a dos quarts de set des de Gandesa i progressivament s'aniran unint tractors des de l'Aldea, Mas de la Coixa i Falset. Les columnes tarragonines sortiran de diversos punts a Valls, Reus i el Morell.  Les protestes del camp tenen la intenció de culminar amb una macroconcentració a Madrid el 21 de febrer davant del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!