Viatjar amb desconeguts és tendència. Sigui pel motiu que sigui, vols fer un viatge i no trobes amb qui. I potser tampoc és el moment per fer un viatge sol. Cap problema. Prepares el viatge i t'aventures a conèixer un altre país i també un grup de gent nova. Aquest és el concepte de WeRoad, que ha captat molt bé aquest buit de mercat. Els millennials són una de les generacions més viatgeres. De fet, segons un estudi, més del 93% d'aquests joves viatja, com a mínim, una vegada l'any, i no necessàriament ho fan amb amics, família o parella. Segons dades de WeRoad el 75% dels seus clients reserva un viatge de manera individual. 

"WeRoad neix amb una idea bastant clara, hi havia una necessitat el 2017 i veu la llum a Itàlia, comença a créixer, i el 2020 surt a Espanya, coincidint amb el coronavirus. El 2021, sobreviu a la pandèmia i surt al Regne Unit. Ja el 2023, també a França i Alemanya", destaca Laura Pérez, country manager de WeRoad a Espanya, en conversa amb ElNacional.cat. "Després de la covid, es tria una manera diferent de viatjar. La intenció era ajudar als millennials i la generació Z a descobrir el món i ampliar el seu cercle. Volem connectar amb cultures i amb persones. Es tracta de gent que ha nascut amb el low cost, coneix Londres, París, vol descobrir el món d'una altra manera". Pérez comparteix una dada interessant a l'hora d'optar per aquests viatges. I és que ressalta que "més d'un 60% no té una relació estable i això fa que a l'hora de viatjar costi més trobar companys". En aquest sentit, insisteix que la voluntat és ajuntar gent amb uns interessos comuns i per franges d'edat. N'hi ha dues: de 25 a 35 i de 35 a 50. Els viatges, normalment, són grups d'entre 8 i 15 persones. "La gent busca fugir d'allò quotidià. Quan viatges busques experiències úniques, autèntiques, busquem sorprendre'ns i tenir experiències diferents", constata. 

platja islandia unsplash
Islàndia / Unsplash

El nou 'Tinder' de viatges?

En els viatges, els grups, van amb un coordinador i detalla que abans de començar el viatge, la majoria dels participants ja es coneixen a través de la comunitat. Es creen grups de Facebook i de WhatsApp per millorar el coneixement i l'experiència en sí. Pérez somriu i destaca que no són el 'Tinder' de viatges, però comenta que dels viatges, a banda d'amistats, n'han sortit parelles.  

I és que en els diferents paquets de viatges, hi ha de tot. Des de les aurores boreals que s'han posat tan de moda, fins a escapades al Marroc, o trekking de matinada per veure com surt el sol. Un viatge pel Nepal, Sri Lanka, Perú, Islàndia, Grècia, Safaris, Mèxic, República Dominicana o Bèlgica. Hi ha viatges per a tots els gustos i colors, i fins i tot, viatges exprés, si no es disposa de gaire temps. 

republica dominicana unsplash
República Dominicana / Unsplash

Tot i l'exotisme d'algunes destinacions i la part seductora de dormir en una tenda de campanya a Islàndia, destaca que "ja no es busca el viatge, que també, sinó conèixer gent. Vas en grups petits, de la mateixa edat, es crea una comunitat. Després també es fan diferents activitats, festivals o trobades per continuar compartint". Així, constata que els vols no estan inclosos en el preu del viatge i que molta gent opta per quedar-se uns dies més quan ja s'ha acabat. "Alguns dels nostres viatges són molt intensos, potser en acabat et vols quedar uns dies més al teu aire". I posa de manifest que de vegades són diverses persones del mateix grup les que acorden allargar l'estada. Tot i que no es tanquen portes, Pérez revela que la mitjana dels participants és dels 30 anys. 

Preguntada per si la gent reserva més a l'últim moment o bé amb temps, constata que hi ha gent per a tot. Uns més organitzats que altres. I d'altres amb més dots de planificació. Sigui com sigui, asseguren que, com més tard vas, més car pot ser i menys ofertes puguis trobar al teu gust. Normalment, explica, la gent reserva les seves vacances entre el mes de gener i estiren fins a Setmana Santa. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!