La dura sequera que viu Catalunya atreu els focus de mitjans de tot el món. The New York Times (NYT) ha estat un dels darrers a informar de l'alarmant situació hídrica de Catalunya. En un vídeo difós a les seves xarxes socials, el diari estatunidenc recull que es tracta "de la pitjor sequera en dècades". Utilitzant el pantà de Sau per il·lustrar la situació, s'explica la importància d'aquesta reserva d'aigua per a gran part de Catalunya, en especial, Barcelona. 

"Una església medieval submergida sota l'aigua quan es va crear el pantà ha emergit totalment de nou", destaquen des del New York Times. La foto de l'església novament seca a Sau s'està convertint en la imatge d'aquesta terrible sequera, dins i fora del país. 

Font: The New York Times

Altres mitjans internacionals 

El Seattle Times, The Guardian o Washington Times són alguns dels diaris internacionals que han informat de la greu sequera catalana. Igual que The New York Times, la BBC s'ha fixat en l'església del pantà de Sau per narrar la situació. "En els últims mesos s'ha convertit en el símbol més visible de la pitjor sequera que aquesta zona ha vist en la memòria viva", resumeix el mitjà britànic. 

Des de la BBC es remarca que la mala situació catalana és especialment preocupant, però recorda que altres parts de l'estat espanyol també es troben amb problemes de sequera com ara, per exemple, a la conca del Guadalquivir. Tanmateix, es recorda que les zones mediterrànies són les més susceptibles al canvi climàtic i els seus efectes. 

Si no plou, en fase d'emergència al setembre

Els dies passen i la pluja continua sense arribar. Davant d'aquesta situació, el Govern i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) treballen en l'aplicació de pla de la sequera, però aquest no pot evitar que sense pluja la situació desemboqui en una emergència nacional. Concretament, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit que, si no plou, Catalunya podria entrar en fase d'emergència al setembre. "La situació de la sequera és el principal problema del país", ha sentenciat. 

Pocs dies abans, la consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural, Teresa Jordà, ja va advertir de la gravetat de la situació avançant: "Ens hem de preparar com si no plogués mai més". Amb aquestes paraules, Jordà remarcava que, per culpa del canvi climàtic, l'escassetat d'aigua passarà a ser una situació recurrent. La consellera va expressar la seva voluntat d'apostar per infraestructures que dotin tot el territori català de més resiliència hídrica a curt i llarg termini. És a dir, no només mesures puntuals que s'enterrin quan acabi la sequera.