Un jutge ha autoritzat els Mossos d'Esquadra a utilitzar més d'una desena de patinets elèctrics intervinguts en l'operació més gran contra la xarxa de narcopisos de Barcelona, que utilitzava aquest mitjà de transport per moure la droga a tota velocitat entre els seus locals.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Efe, el jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona ha estimat la sol·licitud del cos dels Mossos d'Esquadra d'utilitzar temporalment, fins que es dicti una sentència definitiva, més d'una desena de patinets elèctrics i cinc bicicletes elèctriques intervinguts.

Aquests béns van ser decomissats el mes d'octubre passat, quan agents de la policia catalana van desmantellar la principal xarxa de narcopisos a Barcelona i van detenir un total de 58 persones, entre les quals hi havia la cúpula de l'organització, així com altres membres d'escalafons més baixos.

Entre els detinguts hi havia els qui transportaven la mercaderia, que anaven en patinet elèctric, impossible de seguir pels Mossos d'Esquadra, a buscar petites quantitats de droga, mai superiors als cinc grams de cocaïna o heroïna, en constants visites als subministradors. Utilitzant patinets i bicicletes elèctriques, els membres de la xarxa podien desplaçar-se amb una gran rapidesa i a més fugir dels Mossos d'Esquadra en cas que els descobrissin transportant droga.

El jutge ha argumentat que, en aplicació de l'article 127 del Codi Penal, "els béns, mitjans, instruments i guanys podran ser confiscats o embargats en dipòsit per l'autoritat judicial des del moment de les primeres diligències". A més, "els referits béns, patinets i bicicletes no han estat reclamats pels possibles propietaris, ni s'han efectuat al·legacions", afegeix l'acta.