Els Mossos d'Esquadra han denunciat 115 persones per incompliment del "toc de queda" en la primera nit en què començaven a sancionar després que aquest entrés en vigor el passat diumenge, i han tancat dos locals que infringien l'horari permès.

Segons han informat a Efe fonts de la policia catalana, la major part de les 115 sancions imposades la passada nit han estat a l'àrea metropolitana de Barcelona i en entorns més urbans.

Pel que fa a la tipologia de l'infractor d'aquest "toc de queda", en vigor des de les 22.00 hores fins a les 06.00 hores, es tracta de persones que no han pogut aportar una justificació adequada sobre la seva presència a la via pública i de repartidors de menjar. En aquest sentit, es recorda als ciutadans que els restaurants tanquen a les 21.00 hores, de manera que els encàrrecs cal fer-los amb anterioritat.

Control Mossos toc de queda coronavirus - Sergi Alcàzar

Control dels Mossos en la segona nit de toc de queda a Barcelona / Foto: Sergi Alcàzar

Reforç de la vigilància per la castanyada

A més d'aquestes 115 actes, les sancions poden oscil·lar entre els 300 i els 6.000 euros. D'altra banda, i en declaracions a La 2 de TVE, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha avançat que es reforçaran els controls policials el proper cap de setmana coincidint amb la celebració de la castanyada, una nit caracteritzada per una gran mobilitat nocturna.

Sallent, per això, ha fet una crida a la ciutadania a complir amb les normes contra el coronavirus i a respectar el "toc de queda" decretat pel Govern el passat diumenge, que estarà en vigor durant quinze dies.

Protesta contra el cobrefoc

Al marge dels controls dels Mossos per vetllar pel compliment del "toc de queda", la policia catalana va detenir ahir a una persona que participava en una concentració contra aquesta mesura a la plaça Sant Jaume de Barcelona, acusada d'un delicte d'atemptat a agent de la autoritat.

Tot i l'únic detingut, van ser centenars de persones contràries a les mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19 les que van formar barricades, llançar objectes incendiaris als Mossos i cremar contenidors al centre de la capital catalana aquest dilluns a la nit. 

Tot va passar arran d'una manifestació convocada per l'esquerra independentista que, de les vuit a les nou del vespre, havia transcorregut entre plaça Sant Jaume i el parc de la Ciutadella. En aquest trajecte, que aplegava inicialment unes 200 persones, s'hi van sumar uns quants centenars més de diverses ideologies, en algun cas negacionistes de la infecció.