Centenars de persones contràries a les mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19 han format barricades, han llançat objectes incendiaris als Mossos i han cremat contenidors al centre de Barcelona aquest dilluns a la nit. Tot plegat, després d'una manifestació convocada per l'esquerra independentista que, de les vuit a les nou del vespre, ha transcorregut entre plaça Sant Jaume i el parc de la Ciutadella. En aquest trajecte, que aplegava inicialment unes 200 persones, s'hi han sumat uns quants centenars més de diverses ideologies, en algun cas negacionistes de la infecció.

La concentració ha començat a caminar cap a la via Laietana i des d'aquí s'ha adreçat al parc de la Ciutadella. Allà els organitzadors han desconvocat l'acte, però unes 500 persones han seguit concentrades a l'indret.
 

Les organitzacions organitzadores han exigit als governs que el context actual de crisi requereix "mesures estructurals i profundes, que reverteixin la manca de recursos públics generada per unes polítiques de privatització que han anul·lat la capacitat de les institucions per fer front a la crisi de manera efectiva".

Barricades contra les mesures de l'estat d'alarma

 

Després, els concentrats han decidit tornar a posar-se en marxa, aquest cop en direcció a l'estació de França. Hi havia diverses persones sense mascareta o d'altres que la duien mal posada. Poc després, entre l'estació de França i el parc de la Ciutadella han muntat barricades, tot i que els Mossos han fet servir les furgonetes per desfer-les. Alguns dels manifestants han llançat artefactes incendiaris contra els vehicles policials i s'han cremat diversos contenidors.

Segons els Mossos, durant els aldarulls es van practicar diverses identificacions però cap detenció. Posteriorment es va detenir una persona a la plaça de Sant Jaume. Segons la policia, es tracta d'una persona que es va posar molt nerviosa, es va negar a identificar-se i va donar cops a gents de la BRIMO. Va quedar detinguda per atemptat contra agents de l'autoritat.