L’exalcalde de Tivissa (Ribera d'Ebre) i exdirector general d'Administració de Seguretat del departament d’Interior, Jordi Jardí Pinyol, ha mort aquesta matinada a casa seva, a Mont-roig del Camp, al Baix Camp, on vivia actualment. Jardí va néixer l’any 1966, tenia 58 anys i ha mort de forma natural, segons han explicat fonts properes a la família. 

Jordi Jardí Pinyol, de Tivissa, va ser l’alcalde, per Convergència i Unió, d’aquest municipi entre el 2003 i el 2019, durant quatre mandats. També va ser president del conseller comarcal de la Ribera d’Ebre entre l’any 2011 i l’any 2015. El juliol de 2015 va ser nomenat director general d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior, fins a l’any 2021. Va servir als consellers Jordi Jané, Joaquim Forn, Miquel Buch i Miquel Sámper.

Abans, l’any 1993, va ingressar al cos dels Mossos d’Esquadra, on va ser fins a l’any 2002, abans de ser presentar-se per ser alcalde de Tivissa. Anteriorment, entre 1988 i 1991, va treballar com a cap de compres en empresa privada i també va ser professor d'educació física i tècnic esportiu. El càrrec de batlle del seu municipi el va també compaginar amb representant Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre entre 2002 i 2003. Recentment, va ser nomenat com a personal eventual del Departament de Salut, adjunt a l'Oficina de Comunicació, del 2021 fins al 2022, quan va ser destituït.

A Interior amb el conseller Jordi Jané

Jordi Jardí va ser nomenat director general de Seguretat per la seva experiència en el cos dels Mossos d’Esquadra a l’inici del mandat de Jordi Jané, quan va ser nomenat, pel president Mas, conseller d’Interior. Tot i els canvis que es van anar fent a la direcció del departament que controls els cossos operatius de la Generalitat, Jardí va mantenir-se en el càrrec, mantenint una vinculació amb les Terres de l’Ebre

Durant els moments més convulsos del Procés independentista, que va acabar amb referèndum de l’1 d’octubre i la declaració fallida d’independència de 2017, va estar a l’ull de l’huracà. Fins i tot va arribar a ser investigat per la justícia espanyola pels talls que els independentistes feien a l’avinguda Meridiana, a Barcelona, denunciat per grupuscles espanyolistes. 

La notícia s’ha rebut amb una gran tristesa al departament d’Interior, que s’ha rebut amb sorpresa. El cos de Jardí ha estat trobat per un familiar, ja sense vida, aquesta matinada. Tot sembla indicar que es tracta d’una mort natural. 

Jordi Turull, colpit

El secretari general de Junts, el partit on militava ara Jordi Jardí, s'ha mostrat colpit per la mort del seu company de files. Jordi Turull ha recordat Jardí com una persona ferma, honesta, activa i molt compromesa amb el seu poble, Tivissa, les Terres de l'Ebre i Catalunya.