La infanta Pilar de Borbó, germana del rei emèrit Joan Carles I, ha mort aquest dimecres als 83 anys a Madrid. Pilar de Borbó arrossegava un càncer de còlon i estava ingressada a la Clínica Ruber de Madrid des de diumenge passat.

El rei emèrit s'ha traslladat fins allà.

EuropaPress 2579788 Familiares de la Infanta Pilar se despiden de ella en el hospital

Pilar de Borbó i Borbó, duquessa de Badajoz, era la primogènita dels Comtes de Barcelona, Joan de Borbó i María de las Mercedes, i germana de Joan Carles I i també de la infanta Margarita de Borbó, i tia de Felip VI. Va néixer a Cannes (França) el 30 de juliol de 1936, el mateix dia que el seu pare s'incorporava a la Guerra Civil. Al cap de pocs mesos de néixer, es va traslladar amb la seva família a Roma. I als 10 anys, van fixar la seva residència a Estoril, Portugal, on va viure fins que es va casar amb Luis Gómez-Acebo el 5 de maig de 1967. Pilar de Borbó va tenir cinc fills: María Fátima Simoneta, Juan Filiberto Nicolás, Bruno, Luis Beltrán i Fernando Humberto.

EuropaPress 2579781 La Infanta Pilar de Borbón hermana del Rey Juan Carlos ha fallecido en la clínica Ruber Internacional a los 83 años a causa de un cáncer de colon en Madrid a 8 de enero de 2020 En la ima

637140919692159056

El juny de l'any 2014 va fer acte de presència des de les Corts Generals a l'acte de proclamació de Felip de Borbó com a rei d'Espanya. Dos anys després, el 2016, es va veure involucrada en l'escàndol dels papers de Panamà: la vinculaven amb la societat Delantera Financiera SA en aquest país, de la qual era presidenta des de 1974 i de la qual va deslligar-se el 2014, justament cinc dies després de la proclamació del seu nebot com a rei. Sempre va assegurar que la seva societat no havia incomplert cap obligació de l'Agència Tributària Espanyola.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat les seves condolences a través de Twitter.