El científic, museògraf i director artístic Jorge Wagensberg ha mort aquesta tarda. La notícia del decés l'ha comunicada l'Hermitage Barcelona amb un "profund dolor i tristesa". Wagensberg tenia seixanta-nou anys i ha mort al seu domicili.  

Nascut a Barcelona l’any 1948, Jorge Wagensberg Lubinski va estudiar física a la Universitat de Barcelona, on es va doctorar. Compromès amb la divulgació de la ciència, l’any 1991 acceptà la direcció del Museu de la Ciència de Barcelona, que donaria lloc a un dels centres més innovadors del món, el CosmoCaixa.

El projecte de l’Hermitage Barcelona, impulsat per Ujo Pallarés i Valery Yaroslavskiy, va oferir-li l’any 2013 la direcció museològica del futur museu. Des d’aleshores, Wagensberg ha col·laborat intensament amb la definició i projecció de la manera com havia de ser la seu de l’Hermitage a Barcelona i ha treballat per bastir una proposta museogràfica encaminada a fusionar art i ciència, com una gran àgora que fos punt de trobada per a l’estímul del coneixement.

jorge wagensberg doctor honoris causa ACN

L'any 2005 fou guardonat amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica per la concepció del Museu de la Ciència Cosmocaixa i el 2007, amb la Creu de Sant Jordi, ambdós guardons concedits per la Generalitat de Catalunya. El 2010 fou nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Lleida.