Fèlix Millet i Jordi Montull dormiran avui a Brians 2. Una presó coneguda ja per ells. Hi van estar 15 dies el 2010, quan la jutgessa que investigava el cas de l'hotel del Palau va decidir tancar-los perquè no interferissin en les declaracions dels testimonis.

Serveis Penitenciaris ha decidit el trasllat perquè la infermeria de Brians 2 ofereix millors condicions d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. En un cas com el de Millet i Montull, que ja estan condemnats però que tenen el cas recorregut al Tribunal Suprem, els correspondria l'ingrés a la presó de preventius, actualment Brians 1.

Fèlix Millet i Jordi Montull van ingressar dilluns a la tarda a la presó després que la jutgessa Montserrat Comas decidís aplicar la mesura que havia demanat la Fiscalia després de conèixer la sentència que els condemnava a 9 anys i 8 mesos de presó, i a 7 anys i 6 mesos, respectivament. A més, tots dos han de fer front a unes multes que conjuntament superen els 7 milions d'euros. A més, han de tornar 23 milions que es van quedar il·lícitament.

En la mateixa sentència el tribunal condemnava CDC, que ha de pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6,67 milions d'euros. El seu extresorer Daniel Osàcar va ser condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó i a una multa de 3.796.555 euros. Pel que fa a Gemma Montull, la seva condemna puja a 4 anys i 6 mesos de presó i una multa de 2.663.955 euros.

Millet i Montull van al·legar dilluns que no hi havia risc de fugida, però en la seva interlocutòria, la jutgessa ho va posar en dubte. Sobretot perquè tenen mitjans per marxar a l'estranger. Millet té patrimoni i les filles vivint fora d'Espanya. I sobre Montull, té la sospita que no s'ha trobat tot el que hauria estafat al Palau de la Música i que podria tenir béns, també, a l'estranger que facilitarien la fugida.