La xarxa de Metro s'ha ampliat avui amb l'obertura de la nova estació Ciutat de la Justícia, de la línia 10 Sud, que entra en servei a les 15h. La nova estació se situa a l'Hospitalet del Llobregat, entre la nova estació de Provençana i la de Foneria. Facilitarà l'accés al transport públic dels veïns de l'Hospitalet, però també als treballadors i usuaris de la Ciutat de la Justícia. D'aquesta forma la línia L10Sud arribarà a tenir 7 estacions.

mapa línia l9 l10 metro

El projecte complet de la L9 i la L10.

Està previst que l'any proper, al primer trimestre, el metro arribi fins a la Zona Franca (amb la nova estació d'aquest nom). Però només es podrà obrir la primera estació a cel obert de la L10Sud, la més propera a Montjuïc. Encara quedaran 4 estacions més per obrir, pendents de l'existència de fons suficients. Per això el president Torra ha assegurat que era urgent l'aprovació dels pressupostos, que permetrien acabar l'obra.

Zona franca metro viaducte Daaioo Viquipèdia CC BY SA 4.0El viaducte de la Zona Franca, encara fora de servei. Foto: Daaioo CC BY SA 4.0.

Malgrat tot, encara falta molt per completar el projecte de que la línia 9/10 empalmi Gorg amb el Llobregat. De fet, cal posar en funcionament tot el tram comprès entre Zona Universitària i Sagrera.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat