Cambray no ha convençut. La cessió que ha fet aquest matí el conseller d’Educació no ha estat suficient per evitar que els carrers de Barcelona es tornessin a omplir de mestres i professors. Aquesta vegada l’escenari ha estat el carrer de Tarragona. La manifestació ha sortit de la plaça dels Països Catalans i ha arribat fins al Saló de l’Ensenyament, ubicat a la plaça Espanya de la capital catalana. Segons la Guàrdia Urbana, en aquesta nova mobilització hi han participat 10.000 persones, menys que dimarts; però suficients per deixar clar al Departament d’Educació que la comunitat educativa està empipada per la gestió que es fa sobre el sector. La conselleria, per altra banda, ha rebaixat la participació a la vaga en diferència a aquest dimarts, i l'ha situat en el 15%.

Tot ha començat aquest matí, quan Josep Gonzàlez-Cambray s’ha vist obligat a no assistir a la inauguració del Saló de l’Ensenyament. El cap del Departament ha evitat coincidir amb un piquet informatiu que l’esperava a la plaça Espanya de Barcelona, i ha optat per oferir una roda de premsa d’urgència des de la seva conselleria. Allà ha demanat als sindicats que seguin a negociar les seves demandes, i que deixin de fer vaga i mobilitzar-se al carrer; però ha fet una cessió per mirar de rebaixar la tensió: informar que els centres no tindran l’obligació d’aplicar el nou currículum el curs que ve, i que el poden aplicar a partir del següent si així ho desitgen.

Diverses fonts sindicals han carregat contra aquest missatge de Cambray en declaracions a ElNacional.cat. I de fet, la portaveu del sindicat majoritari USTEC, Iolanda Segura, ha manifestat davant dels mitjans abans de començar la manifestació d’aquest dimecres que la comunitat educativa rebutja la proposta del conseller perquè se senten “enganyats”. “Ens va dir que la qüestió del currículum no es podia ajornar”, ha manifestat.

 

 

Tot i la cessió de Cambray, els manifestants han tornat a sortir al carrer. L’ambient ha estat sempre festiu, tot i insistir en la dimissió del conseller en diverses ocasions. Els manifestants han tornat a fes esclatar alguna traca durant el seu trajecte fins el Saló, i s’han cantat cançons en favor de l’educació i en contra de les retallades. S’han fet algunes pintades al terra per condemnar la gestió de la conselleria i per deixar clar que la comunitat surt al carrer per motius que van més enllà del calendari. Com per exemple les retallades, la qüestió del currículum o la salut mental dels alumnes.

Avenida María Cristina, manifestación maestros profesores, intento de entrar salón d'ensenyament, esposes - Sergi Alcàzar

Quan la gentada ha arribat al passeig de Maria Cristina de Barcelona, però, un grup reduït d’un centenar de persones ha intentat accedir dins del recinte on se celebra el Saló i hi ha hagut algun enfrontament i prova de força amb l’organització, que s’ha vist obligada a tancar una reixa i no permetre que ningú accedís a dins.