El ministre de l'Interior italià, el xenòfob Matteo Salvini, ha advertit avui als vaixells Open Arms, de l'ONG catalana homònima, i Alan Kurdi, de l'alemanya Sea-Eye, que es dirigeixen al Mediterrani Central per intentar salvar possibles migrants en perill, de les conseqüències, com multes, confiscacions i arrestos, que comporta desobeir les autoritats. Això ho ha fet després de la detenció de Carola Rackette, la capitana del vaixell de salvament Sea-Watch 3.

"Hi ha altres vaixells de dues ONG, una alemanya i una espanyola, que estan navegant cap al Mediterrani. ONG avisades, ONG mig salvades. Multes, confiscació de l'embarcació, prohibició d'ingrés en aigües territorials i en cas de desobediència, l'arrest", ha assenyalat Salvini en un dels seus habituals directes a Facebook.

El ministre italià, defensor de la mà dura contra les organitzacions humanitàries que salven migrants al Mediterrani, ha llançat la seva amenaça a les ONG.

Òscar Camps: De la presó se surt, del fons del mar no

"Els Open Arms i l'Alan Kurdi sembla que s'estan acostant a Líbia. Crec que ja heu entès com funciona Itàlia, on finalment hi ha un Govern que fa que es respectin les lleis. I ja no ens prenen per tontos", ha afegit.

Salvini ja havia celebrat la detenció ahir a la nit de la capitana del vaixell de l'ONG Sea Watch, Carola Rackete, que va entrar al port de l'illa italiana de Lampedusa sense autorització perquè poguessin desembarcar els 40 migrants que des de feia 17 dies es trobaven a bord. 

La capitana va ser arrestada posteriorment i conduïda a la caserna de la petita illa pels delictes de resistència i violència contra vaixell de guerra contemplats en el codi de navegació, que comporten penes de fins a 10 anys de presó.

A més, amb l'aplicació del decret recentment aprovat pel govern italià que prohibeix entrar en aigües territorials sense autorització, el vaixell serà confiscat i se li imposarà una sanció de 20.000 euros que augmentarà a 50.000 si no es paga en els terminis establerts, han informat fonts d'Interior.

El fundador de l'ONG catalana, Òscar Camps, ha assegurat avui a Efe que no tem les conseqüències de les seves accions. "De la presó se'n surt, del fons del mar no", ha dit. 

Camps ha parlat telefònicament amb Efe mentre es dirigia a l'illa italiana de Sicília per embarcar a l'Open Arms, assumir tota la responsabilitat i protegir el capità en el cas que torni a passar el succeït a Itàlia amb la capitana del Sea Watch.