El complex turístic Marina d'Or ha tancat de manera inesperada tots els seus hotels i el seu balneari des d'ahir, 17 de setembre, per la qual cosa ha notificat a tots els seus clients per telèfon o correu electrònic la cancel·lació de les reserves, en la qual cosa suposa un avançament del final de temporada de l'anomenada 'Ciutat de Vacances'. En principi, l'operativa s'estenia fins al pròxim mes de desembre, però la companyia controlada fins ara pel fons americà Farallon Capital Management ha decidit tancar aquest mateix diumenge la seva temporada de manera imprevista.
L'empresa ha confirmat a Europa Press el tancament anticipat de les seves instal·lacions, però no ha precisat les causes d'aquest tancament ni quan tenen prevista la seva pròxima obertura. Tampoc no han atribuït el tancament a la compra del macrocomplex turístic per part del Grup Forts fa tot just un mes. Es tractaria, per tant, de la primera decisió que s'adopta en l'emblemàtic complex d'Oropesa del Mar (Castelló) després de la compra per part del Grup Fuertes (propietari d'ensenyes com El Pozo o Cefusa), fa poc més d'un mes al fons americà Farallon Capital Management. A aquesta companyia l'hi havia venut prèviament el fundador de Marina d'Or, Jesús Ger.
A l'agost es va conèixer la nova operació de compra, segons la qual, Grup Fuertes hauria entrat en l'accionariat i Hotels Magic Costa Blanca, amb seu a Benidorm, s'encarregaria de la gestió del complex vacacional. En aquests moments només falta el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè es culmini l'operació empresarial. Magic Costa Blanca, és un grup amb una gran presència i reputació a la zona i que ja compta amb una cartera de 10 hotels i 2 complexos d'apartaments a Benidorm, Alfaz el Pi, Gandia, Finestrat i Villajoyosa.
Marina d'Or s'ha caracteritzat per una intensa activitat publicitària i pel patrocini de concursos de bellesa, així com diferents esdeveniments esportius. La crisi de 2008 va ser un dur cop per al complex vacacional, però després de la compra i capitalització del seu deute bancari per part de Farallon i la inversió de diverses desenes de milions empresa pel fons per millorar el complex (i afrontar l'impacte de la pandèmia el 2020 i 2021), es pot dir que Marina d'Or està totalment sanejada. Ara falta veure que passa amb el complex immobiliari amb els nous propietaris. El grup compta amb una plantilla mitjana de 941 professionals, que en l'època de més activitat, a l'estiu, assoleix els 1.420 professionals.
Marina d'Or sol tancar habitualment un parell de setmanes per acabament de temporada per a la seva posada al punt de cara a la nova temporada. L'any passat la clausura va tenir lloc també un mes abans, el 13 d'octubre, i aquest any 2023 ha estat gairebé un mes abans. Els clients afectats pel tancament avançat que tenien reserves fins i tot finals d'any ja han estat contactats per la companyia i els seran tornats els imports que haguessin avançat. No obstant això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assegura que els consumidors també han de ser compensats per altres despeses associades.
OCU considera que aquesta política de tancament genera perjudicis als consumidors de manera injustificada i anima a reclamar per les despeses associades com pot ser el transport. També recomana guardar els comprovants de tota mena de reserves i pagaments relacionats amb l'estança prevista en el complex, així com dels serveis addicionals i que puguin servir per formalitzar la reclamació. En cas que els usuaris no es vegin rescabalats de les despeses i perjudicis ocasionats, OCU recorda que poden utilitzar els recursos que posa a disposició consumidora per a la seva reclamació.