Aquest dilluns, 25 de novembre, és el dia internacional per l'eliminació de les violències vers les dones i les nenes i Novembre Feminista ha convocat una manifestació que tindrà lloc a les 18.30 hores als Jardinets de Gràcia amb acte final a plaça Catalunya.

L'acte final està previst que comenci a les 20 hores i tindrà com a conductores la periodista i actriu Julia Barceló i l'Anna Chinchilla, enginyera química i professora de twerk i està previst que s'hi projectin testimonis de dones que pateixen o han patit violències masclistes. 

"Volem expressar el  nostre més enèrgic rebuig davant les violències masclistes i les seves diverses expressions, que continuen imparables i que ens colpegen la vida a totes", han exposat a través d'un manifest. "Les violències sexuals, l'assetjament; els feminicidis: Ja siguin a casa, al carrer, a l'escola, a la feina, a internet, a les institucions, o en grups religiosos, socials, polítics; no són fets aïllats; sinó que responen a un mandat patriarcal, basat en les desiguals relacions de poder existents", insisteixen. 
 
"Totes les dones, les lesbianes i trans han de veure reconeguts tots els seus drets i els han de poder exercir plenament", detallen. "Els violadors, assetjadors, agressors i assassins, són homes corrents i el que els determina a actuar;  no és el seu origen, procedència, classe social, o de quina sigui  la  seva  relació  amb  les dones; cal analitzar i buscar les arrels de la violència masclista, com a conquesta i forma de dominació, des de la perspectiva d’apropiació del cos i de la vida de les dones, les lesbianes i les trans per part dels homes". 

El paper dels mitjans de comunicació

Tal com detallen, els mitjans de comunicació tenen una "responsabilitat social". "Responsabilitat que obliden quan presenten la informació sobre aquestes violències de manera irresponsable, esbiaixada i insuficient des de la morbositat, el sensacionalisme i sense aprofundir en les seves arrels ni en la forma d'abordar-les".

 D'aquesta manera, denuncien que "sovint els mitjans estigmatitzen determinats agressors;  veiem  com els homes blancs, occidentals i amb poder socioeconòmic,  polític, militar o religiós gaudeixen de la impunitat que  els  dona  la seva posició i  com estigmatitzen també les dones agredides pel seu origen o procedència, mentre que minimitzen o fins i tot silencien, les violències sexuals exercides durant anys dins d'institucions, com ara l'església catòlica". 

"No callarem"

"No callarem", insisteixen. "Ens manifestem a favor de l'autoorganització i l'autodefensa feminista per contrarestar el 'missatge de la por', que ens volen inculcar". "Perquè ens  voldrien, una altra vegada, submises i tancades en l’àmbit privat", detallen. "Hem decidit que mai més no ens sentirem culpables ni avergonyides per les violències rebudes.  Som moltes soscavant, denunciant i lluitant per canviar aquest ordre patriarcal, capitalista, racista i colonial". 

"Ens mantindrem sempre juntes: amb les amigues, germanes, mares, filles, amants, també amb les companyes de classe, de feina, del vagó al tren, amb les veïnes del poble, o del barri, creant nous vincles de complicitats".