Una investigació dels Mossos d'Esquadra ha permès la detenció del lladre de la bicicleta. L'arrestat -un veí de Barcelona de 38 anys- està acusat de cometre deu robatoris amb força en establiments de l'Eixample de Barcelona entre el 30 de juliol i 18 d'octubre. 

La policia portava seguint la pista del criminal des del passat juliol quan van tenir coneixement d'una sèrie de furts violents al barri de Sant Antoni. Els investigadors van determinar que tots els robatoris estaven comesos amb el mateix modus operandi. El sospitós -que ja ha ingressat a presó- es desplaçava en bicicleta i escollia establiments amb portes de vidre que podia fracturar amb facilitat. Posteriorment, accedia a l'interior amb molta rapidesa i s'emportava els objectes de valor i diners en efectiu que trobava a l'abast. 

Set dels robatoris es van produir en van en establiments comercials, tres d'ells al carrer Florida Blanca. Tanmateix, el lladre de la bicicleta també va entrar per la força en un apartament turístic del mateix carrer i en dos locals d'una associació veïnal del carrer Calàbria. Els indicis recollits pels Mossos d'Esquadra van permetre identificar el presumpte autor, que va ser localitzat i detingut la matinada de dimecres al carrer Honrada de Barcelona. La investigació continua oberta i la policia no descarta la detenció de més persones implicades en algun dels robatoris resolts.