La Coordinadora de Treball per l'Aigua ha demanat deixar enrere la batalla ideològica per l'aigua i posar-se a treballar contra la crisi climàtica després de la sentència del Tribunal Suprem que ha posat fi a la discussió sobre la gestió del servei a l'àrea de Barcelona. 

L'entitat va ser fundada pel professor Javier Martín-Vide, catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, i José Luis Gallego, naturalista i divulgador ambiental. El seu posicionament l'ha fet públic a través d'una piulada: 

 

La coordinadora es proposa contribuir a la conscienciació de la ciutadania i a estimular l'acció correcta dels gestors públics sobre la problemàtica de l'aigua des de la vessant d'una gestió eficient i sostenible de recurs i la seva qualitat així com del seu accés just. El seu manifest, "Aigua amb sentit comú", es pot consultar al web de l'entitat.

El Tribunal Suprem va rectificar dimecres una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del març del 2016 i va avalar la societat mixta Aigües de Barcelona, de majoria privada, constituïda per Aigües de Barcelona (Agbar) i Criteria i, en un percentatge menor, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La societat  gestiona l'abastiment d'aigua de Barcelona i 22 municipis de l'àrea metropolitana.