La Fiscalia ha demanat aquest divendres una ordre d'allunyament de 500 metres de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso. Segons han informat fonts de la Fiscalia, l'expresident de la federació espanyola de futbol ha respost les preguntes de totes les parts en la declaració davant l'Audiència Nacional. Rubiales ha abandonat el tribunal sense fer cap declaració. Qui sí que ho ha fet ha estat l'advocada de la futbolista, la catalana Carla Vall, que ha confirmat que tant el ministeri fiscal com la defensa d'Hermoso han demanat mesures cautelars contra el dirigent esportiu. El ministeri fiscal, per exemple, també ha demanat obligar Rubiales a comparèixer davant del jutge cada 15 dies. Per la seva banda, Luis Rubiales ha negat davant del jutge que el seu petó amb Jennifer Hermoso no fos consentit, com ja ha defensat públicament en les darreres setmanes. De la mateixa manera, també ha negat haver coaccionat la futbolista durant la seva declaració, que ha durat al voltant d'uns 45 minuts. 

 

L'advocada Carla Vall també ha insistit que Hermoso es troba ara mateix "afectada" per la "humiliació" que va patir en el lliurament de premis del Mundial de futbol femení. "Per un acte humiliant que va viure a l'estadi i que ha entelat una fita esportiva", ha lamentat la defensa de la futbolista en sortir de l'Audiència Nacional. "És per això que agrairíem que el tracte sigui adequat per sostenir emocionalment també aquest procés", ha sentenciat.

Luis Rubiales ha arribat aquest divendres quan passaven escassos minuts de les onze del matí, gairebé una hora abans de la què estava citat a declarar. Acompanyat de la seva advocada, la també catalana Olga Tubau, l’expresident de la federació espanyola de futbol ha evitat respondre a cap de les preguntes que li han fet les desenes de periodistes concentrats a les portes de l’Audiència Nacional. Capcot, s'ha dirigit cap a l’entrada del tribunal ben decidit.

Tot i que era d’esperar que la declaració de Rubiales davant del jutge provoqués una munió de gent concentrada per escridassar l’expresident de la federació futbolística, no ha aparegut cap manifestant a la plaça Vil·la de París de la capital espanyola. Paral·lelament, la policia espanyola ha acordonat la zona de forma que al recinte només hi han pogut accedir periodistes. La seva sortida del tribunal ha estat molt similar. Ha abandonat l'Audiència Nacional acompanyat de Tubau, i tots dos han agafat un taxi situat a les portes del tribunal sense respondre a cap de les preguntes de la premsa. 

Luis Rubiales estava citat a declarar aquest divendres a l’Audiència Nacional a instàncies del jutge Francisco de Jorge, amb motiu del petó sense consentiment que va fer a la jugadora de futbol femení Jennifer Hermoso després de la final del Mundial. Un dia després d'admetre a tràmit la querella que va interposar la Fiscalia pels delictes d'agressió sexual i coaccions contra qui ja és expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol, el magistrat va dictar al dirigent esportiu una provisió en la qual l’exigia declarar de forma presencial.

La querella de la Fiscalia

La Fiscalia es va querellar contra Luis Rubiales després que Jenni Hermoso formalitzés la seva denúncia contra ell en una compareixença en la qual va ratificar que el petó no va ser consentit i va relatar que tant ella com el seu entorn van rebre pressions. En una interlocutòria, el jutge va acordar les primeres diligències en el procediment obert, entre elles recaptar les imatges i els vídeos de RTVE que tinguessin en els seus arxius que recullin el moment —des de tots els angles possibles— en el qual Rubiales feia un petó a la denunciant.

El jutge també demanava documentació sobre els minuts anteriors i posteriors al petó forçat, durant la celebració de la victòria. A més, també demanava a diversos diaris el vídeo de la celebració de la selecció al vestuari, el moment del petó i qualsevol altra informació relacionada amb els fets, així com el vídeo de la celebració a l'autobús de la selecció espanyola.