La jutge ha bloquejat el compte de Gerard Piqué on rep les comissions de la Supercopa, en el marc de la investigació de les presumptes irregularitats comeses en el si de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) perquè la competició es jugués a l'Aràbia Saudita. Concretament, Delia Rodrigo, la magistrada de Majadahonda que investiga el cas, ha acordat el bloqueig d'un compte bancari que pertany a l'empresa de l'exjugador del Barça (Kosmos Football SL) en la qual rep fons d'una empresa saudita com a pagament de prima d'èxit per portar-hi el torneig.

Tot plegat té lloc després d'un nou informe de la Fiscalia que recomanava el bloqueig "per considerar que del desenvolupament de la investigació cal considerar com a legalment controvertides les quantitats fixades en concepte de comissió o tarifa d'èxit a favor de la referida entitat en la contractació de la Supercopa". En la interlocutòria de Rodrigo, consultada per Europa Press, s'explica que els fets objecte d'investigació podrien ser constitutius d'un presumpte delicte de corrupció en els negocis, així com d'un presumpte delicte d'administració deslleial i blanqueig de capitals. I com que Kosmos Football SL surt com a investigada, "les mesures cautelars sol·licitades pel Ministeri Fiscal tenen la preceptiva cobertura legal".

El bloqueig, "necessari per a la investigació"

Per analitzar si el bloqueig és pertinent, la jutge recorda que la investigació oberta té per objecte el contracte entre la RFEF, l'empresa de Piqué i la companyia SELA Company Sport (del govern saudita) per negociar la celebració de la Supercopa a l'Aràbia Saudita. També assenyala que, sota el paraigua d'aquest contracte, sembla que "es van formalitzar un seguit d'addendes als acords de la Supercopa per mitjà dels quals es vinculava a la referida mercantil (Kosmos Football SL) com a destinatari d'una comissió per import de tres milions d'euros per edició (prima d'èxit)". I afegeix que en el compte que la Fiscalia demana bloquejar, "s'han transferit les quantitats acordades en concepte de prima d'èxit, per la qual cosa mitjançant el bloqueig del compte que es persegueix és que per l'entitat SELA Companyy Sport es continuïn fent els ingressos que corresponguin, com s'ha fet fins al moment, però el que s'impedeix és que la mercantil Kosmos Football SL pugui disposar de les quantitats esmentades".

Tot seguit, apunta que "es considera necessari i imprescindible a les finalitats de la present investigació, acordar el bloqueig del producte bancari sol·licitat amb la finalitat de garantir les eventuals responsabilitats civils diamants del present procediment". Cal recordar que Rodrigo ja ha requerit uns quinze bancs que li facilitin informació sobre 96 comptes bancaris a nom de Piqué i altres 36 de les quals l'expresident de la RFEF Luis Rubiales n'és titular. Així consta en una altra interlocutòria, en la qual acordava aquestes diligències el desembre del 2022 (a petició de la Unitat Central Operativa, UCO, de la Guàrdia Civil) en considerar que eren "adients, útils i necessàries per al complet aclariment" de la investigació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!