Una jove algeriana de 26 anys porta 12 dies retinguda a la comissaria de la policia espanyola de l'aeroport del Prat. Segons ha pogut saber RAC1, la noia va demanar asil polític a l’estat espanyol per no haver de tornar al seu país d’origen.

La noia va demanar l'asil perquè no volia tornar a Algèria, va explicar que si ho feia hauria de casar-se amb un home triat pel seu pare. La família de la noia la va enviar a Moscou per estudiar i aprofitant que l’avió de tornada feia escala a Barcelona, va demanar l'asil.

L'estat espanyol li ha denegat la protecció internacional després de gairebé dues setmanes retinguda i es decanta per deportar-la.

L'advocada de la noia ha explicat a RAC1 que tem que si la deporten li podrien practicar l’ablació o apedregar-la. A més a més, ha denunciat diverses irregularitats en tot el procés, com per exemple que la noia no va disposar d’un intèrpret que parlés àrab.

Aquest cas és semblant al d'una noia sahrauí que ha passat sis dies retinguda al Prat i, finalment, el Ministeri de l'Interior ha decidit donar-li permís per començar a tramitar l'asil.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat