L'exseleccionador de la Real Federación Espanñola de Futbol (RFEF) va reiterar davant del jutge que en cap cas va coaccionar la jugadora Jennifer Hermoso. "No crec que càpiga en cap ment que el seleccionador, de manera pública, en un avió, pugui pressionar o coaccionar o dir una mica de manera hostil o amb amenaces a una persona que coneix des de fa temps, que és el germà d'una jugadora que la té aquesta especial estima". Així de contundent es va mostrar Vilda davant del jutge de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, on va insistir que no va pressionar Hermoso perquè mentís sobre el petó que li va fer Luis Rubiales durant la celebració del Mundial, i afirmés que havia estat reconegut. 

Vilda va declarar com a imputat—igual que altres mandataris de la RFEF—i segons ha destapat El Periódico, va assegurar que les persones que el coneixen saben que és "incapaç de pressionar o coaccionar a ningú". En aquest sentit, va instar al jutge a preguntar-li a "qualsevol de les jugadores" que havia entrenat durant els 17 anys de carrera en la selecció. Precisament, en aquesta qüestió va posar molt èmfasi, tant és així, que la tinenta fiscal de l'Audiència, Marta Durántez, va demanar-li cenyir-se a les preguntes que se li feien. 

L'objectiu: baixar la pressió mediàtica

L'exseleccionador va reconèixer que durant les 24 hores que va durar el viatge havia intentat anar fins a 3 cops a parlar amb Rafael Hermoso—germà de la jugadora madrilenya—perquè les dues primeres vegades estava dormint. Vilda va explicar que preferia parlar amb ell perquè a Jenni la veia "atabalada, segons detalla la seva intenció era "baixar la pressió mediàtica" sobre la jugadora, ja que, considerava que la situació podria afectar al seu "rendiment esportiu. Amb tot, va negar taxativament que la busqués amb insistència. "Creu que en 24 hores buscar dues vegades a una persona és insistent?", va preguntar al jutge. En aquest sentit, va defensar que la seva preocupació era per la jugadora i no pas per l'aleshores president de la RFEF, Luis Rubiales, perquè li té "especial estima", ja que, la coneix fa anys. A més, Vilda va detallar que havia rebut "missatges bonics d'ella durant aquest mundial, de reconeixement i d'orgull de tot el que estàvem fent".

Sobre si havia amenaçat "amb represalies" al germà de la jugadora si ella no sortia públicament donant suport a Rubiales, Vilda ha assegurat "com se m'ocorrerà a mi fer això". "Si pensem això és tirar pedres sobre la meva pròpia teulada, perquè les úniques represàlies que jo puc fer com a seleccionador seria no convocar-la. Però si jo no convoco a una de les millors jugadores del món durant els 10 anys últims, per tant, jo estaria fent mal a la selecció", va explicar just abans d'afegir que es tracta d'una jugadora a la qual aprecia i de la qual valora "molt el seu rendiment esportiu".

No tenia coneixement del petó de Rubiales

En relació amb el petó de Rubiales a Jenni Hermoso durant la celebració del títol a Sidney va afirmar que "no vaig ser conscient de res" perquè estava al final de la fila. A més, detalla que a partir d'aquell moment se li va "tòrcer la nit", ja que la seva filla va tenir mal de panxa i la van haver de portar en ambulància a l'hospital. Relata que fins a arribar a l'aeroport hi ha un "ambient de celebració, perquè hem fet història". I un cop a l'avió, es comença a "enrarir l'ambient", i ni molt menys és el mateix, i a partir d'aquí es formen grupets. Un d'aquests està format per Rubiales i els seus homes de confiança. Va explicar que en assabentar-se del petó de Rubiales i veure'l per internet va ser conscient de l'enrenou mediàtic que "estava agafant el petó", en detriment de la "fita històrica" de ser les campiones del món.