Jordi Montull, exnúmero 2 del Palau de la Música, ha ingressat aquest dilluns a la tarda a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), per començar a complir la pena de set anys, sis mesos i 15 dies que li va imposar el Tribunal Suprem pel 'cas Palau'.

L'exmà dreta de Millet ha arribat a dos quarts de set i l'acompanyava la dona, la filla i l’advocada. Montull, igual que Fèlix Millet i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, tenia fins dijous que ve per ingressar en un centre penitenciari, segons va imposar l'Audiència de Barcelona.

Fa unes setmanes, durant el confinament, el Suprem va condemnar Millet a 9 anys i 8 mesos de presó, Jordi Montull, a 7 anys, sis mesos i 15 dies; i Daniel Osàcar, a 3 anys i mig, per malversació, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals. Tots van dipositar la fiança imposada, se’ls tenen embargats els béns i han comparegut tantes vegades com han estat requerits.

Segons consta en la resolució, es té en compte la seva edat (84, 77 i 84 anys respectivament) així com les patologies acreditades que presenten per estendre el termini de deu dies que indica el Reglament Penitenciari fins ara, que ja s'ha superat la desescalada pel coronavirus.

És a dir, no se’ls considera en condicions d’eludir l’ingrés a presó ni per edat ni per malaltia ni per la pandèmia. I, per tant, desestima la petició de suspensió de la pena sol·licitada per Montull i Osàcar de suspendre l'ingrés de presó per raons de salut, ja que a presó també poden ser tractats mèdicament, i fins i tot, sobre el risc de contraure el coronavirus, el tribunal diu que també tenen risc fora de presó.

Per la seva banda, Millet i Osàcar encara no han ingressat a presó. Tots dos van demanar suspendre l'ingrés mentre es tramitava el recurs d'empara al Tribunal Constitucional i l'indult al govern espanyol, però l'Audiència de moment no ha suspès l'ordre d'ingrés.