El famós jersei vermell amb dissenys d'ovelles que Diana de Gal·les, coneguda com a Lady Di, va portar l'any 1981 en un partit de polo, poc després del seu compromís amb l'aleshores príncep Carles, ja té nou amo. Ha estat adjudicat per 1,1 milions de dòlars, una mica més d'un milió d'euros, segons ha anunciat aquest dijous la casa de subhastes Sotheby's, que ha organitzat la venda en línia. La casa d'apostes s'ha vist obligada a ampliar la licitació uns minuts a conseqüència de l'allau de sol·licituds que hi havia. En 15 minuts, l'article va passar de tenir un cost de 190.000 dòlars als 1,1 milions pels quals finalment ha estat venut. Sotheby's ha detallat que és el preu més alt pel qual s'ha venut una peça que va pertànyer a la princesa Diana, eclipsat pels 604.800 dòlars que es va vendre el vestit de ball estil "Infanta", que es va vendre el passat mes de gener. A més, ha estat el preu més alt que s'ha pagat per un suèter en una subhasta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

'Black Sheep'

El jersei de Lady Di va quedar batejat com a Black Sheep, per l'ovella negra que hi ha enmig de les ovelles blanques que ocupen la part davantera. Les dissenyadores de la peça són Sally Muir i Joanna Osborne, que després van acabar fundant la marca Warm & Wonderful. Ambdues li van enviar la peça i, a canvi, van rebre una carta d'agraïment del secretari privat de la princesa, Oliver Everett. Tots aquests elements també formaven part de la subhasta del jersei. Amb la mort de la princesa, les dissenyadores van creure que el model primigeni s'havia reparat i enviat a algun altre client. Però, sorprenentment, el març de 2023, quan Joanna buscava un patró antic a les golfes, va trobar en una petita caixa el famós jersei d'ovelles. 

D'ençà que Lady Di va morir l'agost de 1997, són milions de persones les que han volgut fer-se amb alguna de les seves peces més icòniques a través de subhastes. El jersei de llama de color vermell s'ha venut amb diversos forats a una màniga. "Aquestes cridaneres peces i accessoris, que van pertànyer i van ser usats per algunes de les personalitats més cèlebres del món de la moda, el cinema, la música i la política, posseeixen cadascun un relat únic en la dilatada història de la moda", ha reflexionat al final de la venda Cynthia Houlton, directora mundial de Moda i Accessoris de Sotheby's.