El Grup Godó, el conglomerat multimèdia propietari, entre altres, dels rotatius La Vanguardia i Mundo Deportivo i l'emissora radiofònica RAC1, ha decidit fer canvis en la seva governança. L'editor del grup i actual president executiu, Javier Godó, ha decidit cedir la presidència executiva al seu fill Carlos Godó que ja assumia responsabilitats directives amb el càrrec de conseller delegat.  La companyia ha informat aquest diumenge, en una informació publicada a La Vanguardia, que amb 83 anys, el també propietari del hòlding Javier Godó seguirà exercint el càrrec d'editor de tot el grup, "mentre se senti amb forces". Javier Godó ha decidit donar el relleu al seu fill, que representa la cinquena generació de la família al capdavant de l'empresa multimèdia des de 1881. 

El nou president executiu ha estat vinculat a la companyia des dels inicis de la seva carrera professional. Llicenciat en Dret, l'any 1991 treballava en un despatx d'advocats a Nova York i va tornar a Barcelona per afrontar una crisi interna provocada per alguns executius de la firma i per aturar l’intent de Mario Conde d’aconseguir un paquet d’accions de l’empresa familiar, cosa que amenaçava la independència del diari, segons es reconeix en la citada informació. Alhora, la participació a Antena 3 TV patia importants pèrdues i el deute creixia perillosament. 

Actualment, Carlos Godó forma part de "la cinquena generació d’una família que es dedica a l’ofici d’informar des del 1881. He passat per gairebé tots els racons del grup: vaig ser aprenent, després gestor, més tard conseller delegat i ara assumeixo el càrrec de president executiu", ha escrit ell mateix aquest diumenge a La Vanguardia.  Carlos Godó assegura que el grup "és una empresa rendible, sense deute, amb una estructura sòlida i consolidada". Els últims resultats fets públics, referits a l'exercici fiscal de 2023, evidencien que el grup Godó ha tornat a una ajustada rendibilitat, després de les pèrdues de poc més de 5 milions d'euros del 2022. 

Els anys previs, l'estratègia es va centrar en la redimensió del perímetre de la companyia que anteriorment havia apostat pel segment de la televisió, entre altres. A començaments de maig de 2022, Grupo Godó va vendre la seva participació del 20% de la societat Prisa Radio per 45 milions d'euros. Pocs mesos abans també va desfer-se d'una de les seves últimes apostes: el canal televisiu 8TV, un projecte que no va ser rendible, "una batalla perduda". "Un grup empresarial no és una estructura immòbil, almenys nosaltres no ho entenem així. Sota el seu paraigua neixen i moren iniciatives i totes en­senyen alguna cosa", defensa Carlos Godó. Amb els recursos d'aprimar el negoci, va néixer GMK, un subhòlding que aplega agències de creativitat, esdeveniments, experiències i influència digital: Casanova, Experientia, Milkyway i RPM. Avui GMK representa el 40% de la facturació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!